Idan Artikel 07.04.2010

National golfportal i luften

Dansk Golf Union og den private virksomhed GolfBox lancerer i tæt samarbejde en ny national golfportal. Golf.dk skal være golfspillerens foretrukne klubhus på nettet.

Skrevet af: Martin Hedal

Dansk Golf Union (DGU) og iværksættervirksomheden GolfBox har 1. april i fællesskab lanceret sitet Golf.dk. Golf.dk samler funktioner fra golfunionens gamle hjemmeside DGU.org og golfadministrationssystemet Golfbox.dk og erstatter samtidig disse to sites.

Håbet er at skabe et samlet virtuelt klubhus for danske golfspillere på alle niveauer. Blandt funktionerne på sitet er tidsbestilling, turneringstilmelding, golfnyheder, debatforum, auktion, rejsebeskrivelser og instruktion.

Specialiseret virtuel arena

Golf.dk er et eksempel på, hvordan flere og flere internetbaserede ’klubhuse’ for øjeblikket dukker op i og omkring dansk idræt. Idans projekt ’Idrættens virtuelle arenaer’ analyserer, hvorledes en række danske iværksættervirksomheder netop nu tilbyder internetbaseret organisering og socialisering til idrætten.

Golf.dk er dog en speciel ’virtuel arena’ ved sin særligt stærke kobling mellem iværksætteren GolfBox og idrætsorganisationen DGU. Samtidig er Golf.dk udelukkende til golfspillere, mens mange andre 'virtuelle arenaer' henvender sig til flere idrætsgrene.

Stærkere sammen

Idan beskrev i forbindelse med projektet ’Idrættens Iværksættere’ i 2008, hvordan administrationssystemet GolfBox med 4,5 mio. sidevisninger i 2007 pludselig var blevet et større site og annoncemedie i sig selv.

Med sammensmeltningen af GolfBox og DGU.org satser begge parter på at stå endnu stærkere:

"I forlængelse af GolfBox’ og DGU’s samarbejde på andre områder, fandt vi ud af, at vi uafhængigt af hinanden havde puslet med tanken om at skabe ét samlet sted på nettet for golfspillerne. Da vi for alvor indledte dialogen om det, der nu er blevet til Golf.dk, blev det hurtigt klart, at de kompetencer vi hver især kunne bringe ind i arbejdet komplimenterer hinanden perfekt," forklarer Christian Færgemann, GolfBox, og Camilla Flindt Hjælmhof, DGU Erhverv.