Idan Artikel 28.11.2016

Nordea-fonden støtter udsatte idrætsforeninger

DIF get2sport modtager 15 millioner kroner til at hjælpe idrætsforeninger i socialt udsatte boligområder på vej.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Idrætsforeninger i udsatte boligområder får i de kommende tre år en hjælpende hånd af Nordea-fonden, som støtter DIF’s get2sport-initativ med 15 millioner kroner frem mod 2019.

Initiativet er sat i værk for at hjælpe klubber, som udbyder idræt i socialt udsatte boligområder.

”Flere børn og unge skal opleve glæden ved at dyrke motion og at være en del af det fællesskab, som foreningskulturen tilbyder. Det er en kultur, der styrker børn og unges identitet, livslyst og motivation for at møde andre mennesker. Derfor er vi stolte over at støtte de frivilliges indsats for at skabe velfungerende, lokale idrætsforeninger,” siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, i en pressemeddelelse.

DIF get2sport støtter i øjeblikket 29 foreninger i socialt udsatte boligområder, men med støtten for Nordea-fonden kommer indsatsen til at omfatte 45 foreninger i de kommende år.

Millionbeløbet skal desuden bruges til at føre ’DIF get2sport for all’ videre – et initiativ, der hjælper klubberne med at tage imod og udbyde idræt til nyankomne flygtninge.

DIF get2sport blev etableret i 2005 og er især finansieret af satspuljemidler. DIF arbejder på at finde en permanent løsning på at finansiere initiativet, når støtten fra Nordea-fonden udløber i 2019. 

Læs mere

 
 
Se pressemeddelelse fra Nordea-fonden