Idan Artikel 15.02.2016

Nordic Venue Forum samler arenaeksperter

Malmø er den 8.-10 marts vært for årets Nordic Venue Forum, hvor en lang række nordiske og internationale eksperter diskuterer de store idræts- og kulturarenaers udfordringer og potentialer.

Skrevet af: Søren Bang

For sjette gang siden 2010 samler Nordic Venue Forum en lang række førende internationale og nordiske eksperter, forretningspartnere og ledende kræfter fra Nordens kultur- og idrætsarenaer for at diskutere de vigtigste tendenser og udfordringer for sektoren.

Konferencen arrangeres af Xperiology og blev i 2015 afholdt i Aarhus. I år står Malmø for tur, når Radisson Blu Hotel den 9.-10. marts er ramme om en lang række oplæg om drift og udvikling af kulturen og Idrættens huse.

Konferencen er i år domineret af ledere og eksperter fra kulturens verden, herunder repræsentanter fra den malmøske kulturscene, som i disse år er i stærk udvikling. Men også idrætten er med.

På idrætsområdet kan man bl.a. møde Markus Nilsson fra svenske Hammarby IF, der vil fortælle om, hvordan fodboldklubben analyserer og bruger data om sine fans til at forbedre sin forretning.

Nikolas Larsson fra håndboldklubbens IFK Kristianstad og Kristianstad Arenabolag deltager i en session, som diskuterer, hvad sporten og kulturen kan lære af hinanden, når det gælder måder at nå et nyt publikum og udvikle nye indtægtskilder. IFK Kristianstad har stort set altid udsolgt til sine hjemmekampe.

Fra svenske Växsjö kommer Michael Marchal, der er direktør i ishockeyklubben Växjö Lakers Hockey, Sweden. Sammen med byens viceborgmester sætter de lys på de muligheder, som et tæt offentligt-privat samarbejde omkring byens arena har skabt.

I samme session vil Ronnie Hansen, der er udviklingschef i Odense&Co, fortælle om, hvordan man gennem partnerskaber mellem kommunen og private aktører har skabt en række events og derved forsøger at udvikle byens oplevelsesøkonomi fra kultur til idræt.

Læs mere