Idan Artikel 02.07.2008

Ny hjemmeside om OL i Kina

Play the Game lancerer i samarbejde med det internationale journalistforbund en international hjemmeside for de mange tusinde journalister, der skal dække legene i Beijing.

Skrevet af: Søren Bang

Dækningen af de olympiske lege i Beijing bliver ikke kun en sportsjournalistisk udfordring. Placeringen af OL i det kommunistiske Kina er kontroversiel og kan blive en test af den midlertidige pressefrihed, som den kinesiske regering har lovet de cirka 30.000 journalister, der ventes at dække OL og Kina til august. For at hjælpe de mange udenlandske journalister, som er uvante med forholdene i Kina, har den dansk funderede organisation Play the Game nu oprettet hjemmesiden Play the Game for Open Journalism. På hjemmesiden finder man en stor mængde baggrundsinformation om forholdene i Kina og gode råd om, hvordan man som journalist bør forholde sig professionelt under opholdet i landet. Desuden vil det under selve legene være muligt at kontakte journalister med indgående kendskab til forholdene i Kina, hvis man oplever problemer med myndighederne.

Samarbejde med IFJ

Hjemmesiden er oprettet i samarbejde med det internationale journalistforbund, IFJ, som har været i dialog med det kinesiske styre op til legene. Her ser man dækningen af Kina og OL som en stor udfordring for de tilrejsende medier. 

"Det er gylden chance for at vise kvalitetsjournalistik til gavn for demokratiet. Den bedste støtte, som man kan give ytringsfriheden i Kina og andre lande, er ved at arbejde seriøst," siger det IFJ's generalsekretær Aidan White i en fælles pressemeddelelse med Play the Game. Hos Play the Game håber man, at dækningen af legene I Beijing vil styrke dialogen mellem Kinas borgere og resten af verden. Hjemmesiden skal i den forbindelse både være med til at sikre en debat om OL i Beijing og en højere kvalitet i dækningen af såvel Kina, OL og andre store sportsbegivenheder.