Idan Artikel 19.08.2015

Ny minister dropper plan om erhvervsstøtte til ligaklubber

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skrotter den tidligere regerings forslag om at etablere Dansk Sportskapital, der skulle give 400 millioner kroner til professionelle danske sportsklubber.

Skrevet af: Ditte Toft

Der var blandede meninger og overraskelse i idrættens verden, da tidligere erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i maj 2015 lancerede investeringsfonden Dansk Sportskapital, der skulle yde støtte til professionelle sportsklubber.

Nu meddeler den nytiltrådte erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, at han tager forslaget om Dansk Sportskapital af bordet. I et interview med Jyllands-Posten begrunder ministeren dette med, at der først og fremmest manglede finansiering af forslaget, men også at han mener, det er forkert at understøtte idrætten gennem en sådan statslig institution.

Planen for fonden var, at der 1. januar 2016 skulle investeres 100 millioner kroner i fonden og over de følgende ti år minimum 30 millioner kroner årligt, der skulle bruges til lån, egenkapital og garantistillelse til professionelle sportsklubber med ligastruktur – i praksis fodbold, håndbold og ishockey.

Henrik Sass Larsens forslag blev budt velkommen i bl.a. Divisionsforeningen og DIF, men mødte fra start også kritik fra blandt andet Idan, som stillede spørgsmålstegn ved de reelle vækstperspektiver i de professionelle sportsklubber, som strukturelt altid har haft store problemer med at skabe balance i regnskaberne. 

Læs mere

 
 

Læs Henrik H. Brandt og Rasmus K. Storms kommentar ’Regerings idrætspolitiske vildskud’ om Dansk SportskapitalLæs Idans artikel om investeringsfonden Dansk Sportskapital