Idan Artikel 15.11.2006

Ny rapport om sport på dansk tv

Idrættens Analyseinstitut offentliggør den 30. november rapporten ’Sport på dansk tv - en analyse af samspillet mellem sport og dansk tv, 1993-2005’.

Skrevet af: Redaktionen

Danskerne har i perioden 1993-2005 set 3,8 mia. timers sport i tv på de syv største danske tv-kanaler. Rapporten dokumenterer og analyserer den faktiske tv-sening og interesse for dansk sport siden 1993 idrætsgren for idrætsgren, men kommer samtidig med en række perspektiverende bud på såvel tv’s som idrætsgrenenes forvaltning af medierettighederne i en tid, da det enorme udbud af tv-sport har ført til et stadigt snævrere mediebillede og en dalende gennemslagskraft for den enkelte udsendelse.

Rapporten prøver at se fremad og anvise nogle teknologiske og kommunikationsmæssige muligheder, som idrætsgrenene i langt højere grad kunne benytte sig af – måske sågar i fællesskab?

Oplæg og debat

 På mødet vil rapportens forfatter, medieanalytiker Martin Hedal, gennemgå rapportens hovedpunkter og vigtigste pointer. Derefter har vi inviteret en række fremtrædende medie- og idrætsrepræsentanter til at kommentere og debattere rapporten og tv-fremtiden for dansk idræt: 

  • Sportschef Olav Skaaning Andersen, DR
  • Nyhedschef John Jäger og redaktionschef John Hansen, TV 2 Sporten
  • Kommunikationschef Morten Mølholm Hansen, Danmarks Idræts-Forbund.

På mødet bliver der både mulighed for at stille uddybende spørgsmål til rapporten og til ganske uformelt at diskutere samspillet mellem tv og sport mellem de fremmødte repræsentanter for medierne og idrætten.

Rapporten på 201 sider kan bestilles i trykt form for kr. 350,00 inkl. moms hos Idrættens Analyseinstitut eller downloades gratis her på hjemmesiden fra den 30. november 2006.

Mødet afholdes hos Idrættens Analyseinstitut, Kanonbådsvej 12 A, 1437 København K, torsdag den 30. november kl. 13.00.

Mødet er åbent for medier og repræsentanter for idrætsorganisationer. Tilmelding er nødvendig senest den 24. november.