Idan Artikel 02.01.2007

Ny strategi i LOA-fonden

Lokale- og Anlægsfonden har vedtaget sin strategi frem til 2009, der bl.a. sætter fokus på boligområder med dårlig facilitetsdækning og muligheden for udvikling af opvisningsanlæg.

Skrevet af: Søren Bang

Med sin nye støttestrategi for perioden 2007-2009 retter Lokale- og Anlægsfonden nu større opmærksomhed på boligområder, der er underforsynede med idræts-, kultur- og fritidsfaciliteter. Prioriteringen falder sammen med, at der i disse år opføres større boligområder rundt om i landet, som ikke altid er tilstrækkeligt forsynede med faciliteter.

Samtidig vil fonden undersøge mulighederne for at udvikle indendørs opvisningsanlæg, som er mere velegnede til daglig idrætsbrug. F.eks. ved at sætte fokus på løsninger, der gør anlæggene mere intime ved hverdagsbrug og har mere spændende udearealer, end det ofte er tilfældet.

I første omgang vil LOA-fonden analysere danske og udenlandske erfaringer. Senere er det tanken, at man skal kunne inspirere og rådgive fremtidige bygherrer. Det er ikke forventningen, at man vil give egentlige etableringstilskud til byggerier af opvisningsanlæg.

Andre prioriteringer

 Herudover har Lokale- og Anlægsfonden opstillet disse særligt prioriterede områder:

  • Udnyttelse af eksisterende bygninger, som i kraft af beliggenhed, historie og byggeteknik har særlige kvaliteter i forhold til idræts-, kultur- og fritidsformål.
  • Idrætsfaciliteter på skoler, hvor foreningsidrætten og den selvorganiserede idræt som primære eller ligestillede brugere gives tilsvarende rammer.
  • Fritidsfaciliteter i havnekvarterer med fokus på uderum og vand.
  • Udvikling og støtte til tværkommunale fritidsfaciliteter, som forhindrer unødige anlægsinvesteringer og sikrer høj kapacitetsudnyttelse.
  • Idrætsfaciliteter, som i særlig grad tager hensyn til både kvinders og mænds behov.

Endelig har fonden besluttet at hæve det maksimale støttebeløb fra den særlige pulje til klublokaler og væresteder, så mindre projekter nu kan modtage op til 125.000 kroner i støtte – dog maks. en tredjedel af de samlede udgifter.