Idan Artikel 07.07.2021

Nye analytikere på plads hos Idrættens Analyseinstitut

Til august byder Idrættens Analyseinstitut og Videncenter for Folkeoplysning velkommen til to nye medarbejdere: Chefanalytiker Maja Pilgaard og analytiker Line Bilberg.

Idrættens Analyseinstitut (Idan) og Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) får tilført nye kræfter til arbejdet med at lave analyser inden for idrætspolitik og folkeoplysning med ansættelsen af to analytikere i august 2021.

Maja Pilgaard har en ph.d. i idrætsforskning og bliver ansat med en titel som chefanalytiker, hvor hun dels skal skabe ny viden og dels have ansvar for at udvikle nye projekter gennem dialog og samarbejde med idrættens og folkeoplysningens aktører.

Maja Pilgaard er et kendt ansigt på instituttet, hvor hun tidligere har været ansat i 12 år og i en periode har været konstitueret direktør og senere vicedirektør, inden hun i 2020 valgte at blive selvstændig med firmaet Active Research.

Hun fortæller, at hun havde brug for en pause efter en turbulent periode, hvor instituttet blev udflyttet fra København til Aarhus, men nu er hun klar igen:

”Jeg brænder helt vildt for instituttets mission og ser kun fordele ved atter at slå kræfterne sammen. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme tilbage til gode kolleger og bidrage til instituttet i en ny rolle som chefanalytiker,” siger Maja Pilgaard.

Direktør Troels Rasmussen glæder sig over at kunne byde velkommen tilbage til Maja Pilgaard.

”Hun er et kendt ansigt og en stor analytisk kapacitet på idrætsområdet i Danmark. Maja har været væk fra instituttet i et par år, og det har givet hende nye perspektiver på arbejdet, og hun er klar til at videreudvikle instituttets projekter i samarbejde med vores andre dygtige analytikere,” siger han.

Nye kræfter til Vifo-området

Ny på instituttet bliver analytiker Line Bilberg, der især skal arbejde med projekter i Vifo. Hun skal afløse senioranalytiker Rasmus Kolby Rahbek, der har fået nyt job som forstander på Den frie Lærerskole i Ollerup.

Line Bilberg er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet og kommer fra en stilling som projektansvarlig hos Hjælp til Pårørende. Hun har tidligere arbejdet med projekter, analyser, evaluering og formidling hos Boligsocialnet, Alexandra Instituttet og Teknologisk Institut.

”Line er uddannet antropolog og dermed stærk i de kvalitative analysemetoder. Fra sit frivillige virke har hun dyb indsigt i folkeoplysningsområdet, og hun passer rigtig godt ind i vores Vifo-team,” siger Troels Rasmussen.