Idan Artikel 17.05.2013

Nye rammer til vandaktiviteter

Lokale og Anlægsfonden har i det forløbne år haft særlig fokus på faciliteter til vandaktiviteter, viser fondens årsberetning for 2012.

Skrevet af: Ditte Toft

161 projekter fik i 2012 støtte af Lokale og Anlægsfonden til forskellige kultur-, fritids- og idrætsbyggerier, viser fondens årsberetning. Og særligt faciliteter til aktiviteter i og omkring vand havde opmærksomhed blandt fondens store projekter, som tegner sig for 8 projekter til godt 16 mio. kroner.

Blandt dem er Danmarks første havbad i Nørre Vorupør i Thy. Havbadet skal bl.a. være med til at give en sikker adgang til at bade i Vesterhavet, men som en del af anlægget er der også blevet plads til en række vandidrætter som kajak- og vandpolo.  Ved kysterne omkring Sydfyn har der været fokus på at skabe bedre forhold for forskellige brugergrupper inden for friluftslivet ved at etablere såkaldte støttepunkter, dvs. mindre multifunktionelle bygninger, der kan imødekomme behovene for grupper som kajakroede, lystfiskere, lystsejlere, dykkere mv. for bl.a. overnatning, opbevaring af udstyr, omklædning osv. Derudover har fonden også taget fat på den traditionelle svømmehal, hvor bl.a. Ringkøbing Svømmehal som en del af indsatsen ’Nyt liv i gamle svømmehaller’ har ført faciliteten up-to-date. Herunder er svømmehallens indretning og aktivitetsmuligheder blevet gentænkt.

100 mio. kr. i støtte

I alt uddelte Lokale og Anlægsfonden i 2012 103 mio. kr., som fordelte sig på 29 store fondsprojekter. der er større projekter primært med støtte på over 1. mio. kr., og 132 mindre puljeprojekter, der er støttet med mellem 100.000 kr. og 1 mio. kr. 

Sammen med de penge, som er lagt i byggerierne ud over fondens støtte, er der blevet realiseret fritidsbyggeri for 500 mio. kr. i 2012. Af midlerne fra Lokale og Anlægsfonden er flest gået til idrætsbyggerier, som står for 65 pct. af etableringstilskuddene. Næststørst er tilskud til kulturhuse (13 pct.) efterfulgt af faciliteter til friluftsliv og klublokaler (9 pct. og 8 pct.). Derudover er der også givet støtte til undersøgelser (3 pct.) og handicapfaciliteter (2 pct.).

 
 
Læs Lokale og Anlægsfondens årsberetning, som også beskriver en række af fondens projekter