Idan Artikel 07.02.2014

Nyt dansk IOC-medlem

Som formand for det internationale badmintonforbund er Poul-Erik Høyer blevet valgt som medlem af den Internationale Olympiske Komité på IOC-sessionen i Sochi.

Skrevet af: Ditte Toft

På den Internationale Olympiske Komités (IOC) session op til de olympiske vinterlege i Sochi blev Poul-Erik Høyer valgt som medlem i IOC. Poul-Erik Høyer blev valgt med 76 ud af 88 stemmer, og han bliver dermed den anden danske repræsentant i IOC, hvor Kronprins Frederik i forvejen er medlem. Det er første gang, at to danskere sidder i IOC på samme tid.

Poul-Erik Høyer er indvalgt i sin rolle som præsident for det internationale badmintonforbund, BWF. 15 IOC-pladser er således reserveret til præsidenter for specialforbund.

På det nye IOC-medlems idrætspolitiske dagsorden er bl.a. at sikre, at badminton fortsat er på det olympiske program fremover og indsatsen mod matchfixing.  ”Det betyder rigtig meget for mig, at jeg nu er valgt til IOC. Det er en meget vigtig position for badmintonsporten, men jo også generelt i forhold til udvikling af den olympiske bevægelse og OL. Og så mener jeg, at kampen mod doping og matchfixing skal have IOC’s særlige opmærksomhed, fordi den kamp er så utrolig vigtig,” siger Poul-Erik Høyer i en pressemeddelelse udsendt af DIF. Ud over at være præsident for det internationale badmintonforbund og nu medlem af IOC er Poul Erik Høyer medlem af byrådet i Gribskov Kommune for Venstre, ligesom han stiller op til Europaparlamentet i foråret 2014. 

Læs mere om Poul Erik Høyer

 
 
Læs DIF-magasinet Idrætslivs portrætinterview af Poul Erik Høyer fra december 2013