Idan Artikel 31.05.2018

Nyt radioprogram sætter spot på idrætspolitik

Idrætten har fået et nyt radioprogram, der går bagom strømmen af almindelige sportsnyheder og ser på idrættens kultur og samfundsbetydning.

Skrevet af: Søren Bang

Der er masser af sport i de elektroniske medier, mens det er tilsvarende småt med programmer, der går dybere ned i idrætspolitiske spørgsmål og sportens brede kulturelle og samfundsmæssige betydning.

Det hul prøver den uafhængige radiostation Den2Radio nu at udfylde med et månedligt program, der har sat sig for at dække dansk og international idrætspolitik og samtidig rette kikkerten mod sportens økonomi, kultur og fascinationskraft.

’Den2Sport’ hedder programmet, der gik i luften i marts, og som til daglig bestyres af journalist Lars Andersson og idrætspolitisk blogger Søren Riiskjær.

”Der mangler fordybelse og perspektiv på mediedækningen af sportens verden. Et sted, hvor sport som industri og magtfaktor bliver sat i en samfundsmæssig sammenhæng. Det gør ’Den2Sport’,” siger Lars Andersson i en pressemeddelelse.

Heri understreger medværten, Søren Riiskjær, desuden, at det ikke kun handler om at finde håret i suppen:

”Penge, politik, kultur og magt er også en del af sportens verden. At belyse sammenhænge er vores ambitiøse mål for udsendelsen. Men vi vil samtidig holde fast ved glæden ved sport.”

De tre første udsendelser har haft gæster i studiet for bl.a. at diskutere kronprins Frederiks rolle i IOC, DIF og DGI’s forsøg på at flere danskere gjort idrætsaktive, europæisk fodboldøkonomi, investeringer i idrætsfaciliteter og det kommende VM i fodbold.

Det er muligt at finde link til alle udsendelserne på programmets hjemmeside.

Læs og lyt

 
 
Den2Sport’s hjemmeside med link til alle udsendelser (nederst)
Mere om Den2Radio.