Idan Artikel 07.07.2008

Nyt tidsskrift inviterer bidragydere

Forum for idræt, historie og samfund inviterer til indlevering af bidrag til nyt dansk tidsskrift.

Skrevet af: Søren Bang

Idrætshistorisk Årbog afløses i 2009 af et nyt tidsskrift med peer-reviewed artikler, essays og debatindlæg. Som noget nyt optager tidsskriftet også artikler baseret på specialer. Tidsskriftet udgives af Forum for Idræt, Historie og Samfund. Nu efterlyser redaktionen bidrag til første nummer af det nye tidsskrift.

Nr. 1, 2009: Temanummer om OL, politik og dansk eliteidræt

I store dele af verden ruller en hed debat om Kina, OL og menneskerettigheder. Herhjemme er debatten blandt andet kommet til udtryk i spørgsmålet om Kronprinsens IOC-kandidatur og boykotten af åbningsceremonien. 

Sideløbende er der kommet generelt mere fokus på dansk elitesports internationale resultater samt idrættens placering i oplevelsesøkonomien. Sport er i stigende udstrækning blevet business og politik, der bruges i strategisk øjemed og for at fremme særlige interesser. Med OL som omdrejningspunkt fokuseres på det nationale såvel som internationale politiske spil som dansk eliteidræt i stigende udstrækning hvirvles ind i.

Deadlines nr. 1, 2009

Indlevering af abstract (ca. 200 ord): 1. september 2008.

Indlevering af artikler til bedømmelse: 1. november 2008.

Indsend bidrag

Bidrag sendes til temaredaktør senioranalytiker Rasmus K. Storm, Idrættens Analyseinstitut, e-mail: rasmus.storm@idan.dk, Tlf: 3266 1034, hvortil eventuelle spørgsmål kan rettes.