Idan Artikel 28.11.2007

Oplæg fra konferencen 'Sportens nye arenaer'

Idan har samlet en række af præsentationerne fra konferencen 'Sportens nye arenaer', som blev afholdt den 27. november i København.

Skrevet af: Redaktionen

Nedenfor er det muligt at hente en række af præsentationerne fra konferencen 'Sportens nye arenaer - feber eller forretning?', der blev afholdt tirsdag den 27. november på Kunstakademiets Arkitektskole. Desuden ligger kataloget og programmet til konferencen samt den tilhørende udstilling i pdf-format.Bag konferencen stod Idrættens Analyseinstitut, Center for Idræt og Arkitektur samt Lokale- og Anlægsfonden med støtte fra Kulturministeriet og Sport Arena/Sport Öresund. 

Konferenceprogram og udstillingskatalog

Hent katalog (pdf)

Indledende talere

Borgmester Hans Toft, formand for Lokale- og Anlægsfonden og Elitefacilitetsudvalget

Planerne for det kommende Elitefacilitetsudvalg, der med et årligt budget på 20 mio. kr. skal stimulere fremtidens byggeri af ’intelligente’ idrætsanlæg til opvisning og eliteidræt i Danmark.

Hent oplæg (pdf)

Direktør Lars Lundov, Sport Event Denmark

Sport Event Danmark syn på behovet for store idrætsanlæg, hvad kan dansk idræt ’levere’ af fremtidigt indhold, hvis facilitetssituationen bliver optimal.

Hent oplæg (pdf)

Byggeboom i Danmark

Analytiker og journalist Søren Bang, Idrættens Analyseinstut

På baggrund af en frisk undersøgelse gives et aktuelt billede af ’arenaernes Danmarkskort samt et kritisk kig på det økonomiske og sportslige fundament.

Hent oplæg (pdf)

Analytiker Ulrik Almlund, Idrættens Analyseinstitut

På baggrund af bogen ’Idrættens største arenaer’ tegnes et billede af de praktiske erfaringer med brug af store opvisningsanlæg i OL-byerne Athen og Sydney samt fire store danske anlæg.

Hent oplæg (pdf)

Fra vision til hverdag

Direktør Ulrik Boss, Eventforce A/S

Ballerup Kommune udliciterede pr. 1. januar 2005 driften af arenaen til det private selskab Eventforce A/S. Hvordan forener driftsherren de kommercielle ambitioner med hverdagens udfordringer på et kommunalt ejet anlæg, der som Danmarks nationale cykelarena rummer professionel topidræt, store events, kultur og daglig foreningsidræt under samme tag?

Hent oplæg (pdf)

Idrætten tiltænkt centrale roller

Direktør Claus Pedersen, Arena Nord

Frederikshavn Kommune fik i 2005 med Arena Nord et moderne opvisningsanlæg, som mange andre kommuner i Danmark går rundt og drømmer om. Hvad kan fremtidige arenabyggerier i landets kommuner lære af de nordjyske erfaringer med at skabe et lokalt flagskib for både elite, kultur og breddeidræt?

Hent oplæg (pdf)

Direktør Christian Duus, DGI Huse og Haller

DGI har indledt en kommerciel satsning på drift og opførelse af markante idrætsanlæg. Findes der bedre og måske endda mere økonomisk attraktive veje til at skabe lokal stolthed og et dynamisk idrætsliv end store centrale opvisningsanlæg? 

Hent oplæg (pdf)

Senior projektleder og økonomi Annette Walther, COWI

Tendenserne inden for finansiering af store offentlige opvisningsanlæg. Hvordan kan kommunen gribe finansieringen an i samarbejde med private investorer og samtidig bevare kontrol med indholdet? Hvordan er balancen mellem idræt og andre aktiviteter i et kommercielt bæredygtigt arenaprojekt?

Hent oplæg (pdf)

Europas store arenaboom

Medstifter Ian Nuttall, European Venue Management Institute (EVMI)

EVMI har specialiseret sig i formidling af viden og skræddersyede kurser for operatører af store idrætsanlæg til topsport og underholdning. Hvordan optimerer man de kommercielle muligheder på et opvisningsanlæg fra projekteringsfasen til den daglige drift, og hvilke kvalifikationer bør man have for at drive et moderne opvisningsanlæg?

Hent oplæg (pdf)

Arkitekt Nicholas Reynolds, HOK Sport, England

HOK Sport er involveret i byggeri af store opvisningsanlæg og sportsfaciliteter over hele verden. Ideerne bag den nye O2 Arena i London og tendenser i moderne arenadesign.

Hent oplæg (pdf) Obs! 14 MB