Idan Artikel 18.01.2008

Pædofili-lov bliver permanent

Loven om børneattester har ifølge en evaluering under Kulturministeriets vist sig at være effektiv i forebyggelsen af seksuelle overgreb på børn.

Skrevet af: Ida Hagemann

I 2005 trådte loven om indhentelse af børneattester blandt ledere og trænere i kraft. Loven er nu blevet internt evalueret af Kulturministeriet, som konkluderer, at loven er et effektivt middel i kampen mod seksuelle overgreb på børn. ”Loven lever op til formålet, idet det vurderes, at der er sket en styrkelse af indsatsen over for seksuelle overgreb mod børn,” hedder det i en pressemeddelelse udsendt af Kulturministeriet. Af den såkaldte lovovervågningsredegørelse, Kulturministeret har udarbejdet, fremgår det blandt andet, at der, siden loven trådte i kraft, er der indhentet 446.576 børneattester, hvoraf de 59 sager har været positive.

Kompliceret at lovgive om pædofili

Loven om børneattester vakte en del debat op til vedtagelsen, og den blev derfor udstyret med en evalueringsklausul.

Men på baggrund af den positive evaluering mener Kulturministeriet ikke, at der behov for ændringer af loven - ud over ophævelsen af klausulen, som nu er sendt i høring.Loven indebærer, at blandt andre idrætsforeninger og dagsinstitutioner er forpligtigede til at indhente børneattest på ansatte, der arbejder med børn under 15 år. En børneattest indeholder oplysninger om eventuelle domme for sædelighedsforbrydelser mod børn og besiddelse eller udbredelse af børnepornografi.