Idan Artikel 01.02.2017

Play the Game 2017 tager til Holland

Med økonomisk støtte fra det hollandske sportsministerium vil den næste udgave af Play the Game konferencen finde sted i den hollandske by Eindhoven til november.

Skrevet af: Redaktionen

Efter at have afholdt de seneste to konferencer på hjemmebanen i Aarhus, drager Play the Game igen udenlands i år. Fra søndag d. 26. til torsdag d. 30. november 2017 vil Play the Game, i samarbejde med en række hollandske partnere, slå dørene op for sin tiende konference, denne gang i Holland.

Dette står klart efter det hollandske sportsministerium har bevilliget 100.000 euro i støtte til konferencen, der vil finde sted på Van der Valk Hotel i Eindhoven.

Ifølge den hollandske sportsminister, Edith Schippers, stemmer Play the Games overordnede mål, gennemsigtighed, ytringsfrihed og demokrati i international idræt, godt overens med hvad den hollandske regering arbejder for.

“Igennem tyve år har Play the Game bevist sin evne til at arrangere højt kvalificerede debatter om sporten. Jeg er derfor stolt over, at dette års konference skal afholdes her i Holland. Lad os sammen lave en kritisk og konstruktiv konference om en vigtig sag, der forbinder os alle: En fair og ren idræt verden over,” siger Edith Schippers.  

Play the Game er taknemmelig for den hollandske interesse, der ses som en velkommen mulighed for at bringe nye aspekter til konferencens form og indhold. 

”Vi takker vores hollandske partnere og ministeren for at have åbnet op for en ny dimension i vores samarbejde. I et internationalt perspektiv repræsenterer Holland en moderne og demokratisk tilgang til sport i den bredeste forstand, og vores hollandske partnere har både erfaringen og visionerne, der kan sikre, at også vores 2017 konference kan være ’cutting edge’,” siger Jens Sejer Andersen, international chef i Play the Game.

Blandt partnerne på nuværende tidspunkt er den nationale idrætsparaplyorganisation NOC*NSF, Mulier Institute, Utrecht Universitet, ARKO Sports Media og Sport eXperience. Flere lokale og nationale partnere forventes at tage del efterhånden som planlægningen skrider frem.

Omgivelser i udvikling

Hovedårsagen til at valget er faldet på Eindhoven er byens vibrerende miljø for sportsentreprenører.  

"Idræt på elite- såvel som på græsrodsplan er i en rivende udvikling og Eindhoven har en række spillere, der arbejder strategisk med at integrere teknologi, design og viden i idrætten. Vi er overbeviste om, at dette meget dynamiske miljø kan være til stor inspiration for konferencen,” siger Henrik H. Brandt, direktør i Idrættens Analyseinstitut.

Konferenceprogrammet er stadig i sin vorden, men temaer som ’good governance’ og kampen mod korruption vil igen i år være på dagsordenen. Det samme vil anti-doping kampens fremtid og spørgsmålet om, hvordan man sikrer bæredygtige sportsbegivenheder. Som nævnt ovenfor vil også teknologiens indtog i idrætsforeningers og -forbrugeres hverdag være på programmet.

Yderligere information omkring registrering og call for papers kommer snarest. Se mere her: www.playthegame.org/2017