Idan Artikel 22.10.2015

Play the Game diskuterer reform eller revolution i verdensidrætten

For niende gang sætter Play the Game-konferencen fokus på FIFA og andre fuskere i idrætten. Op mod 400 eksperter fra hele verden mødes i Aarhus i næste uge

Skrevet af: Redaktionen

Pressemeddelelse

Netop som den hidtil værste troværdighedskrise i international idræt udfolder sig omkring FIFA med daglige, nye afsløringer, samler den internationale Play the Game-konference for niende gang op mod 400 journalister, forskere, idrætsledere og andre eksperter til en debat om verdensidrættens udfordringer. Det sker i Aarhus fra 25.-28. oktober under overskriften ’Global Sport: Reform or revolution?’.

Det danske initiativ Play the Game har i snart tyve år samlet viden, rejst debat og ydet et væsentligt bidrag til, at idrættens tabuer står for fald: Korruption, doping, matchfixing, kontroversielle globale mesterskaber, menneskehandel og frafald fra foreningsidrætten er emner, der nu for alvor er sat på den internationale politiske dagsorden.

Fra kulturminister Bertel Haarder foretager den officielle åbning søndag fire dage frem vil den absolutte verdenselite inden for idrætsdebatten krydse klinger og kaste nyt lys over idrættens skyggesider.

Topfolk fra IOC, FBI, EU, FN og nogle af verdens mest vidende journalister, forskere og whistleblowers vil især sætte fokus på idrætsorganisationernes dårlige ledelseskultur. De får nyt materiale i hånden, eftersom Play the Game selv præsenterer den hidtil mest omfattende rapport om ledelsen af de 35 internationale olympiske idrætsforbund, med titlen 'Sports Governance Observer'.

David Nakhid har med kort varsel meldt sin ankomst for at præsentere sit FIFA-kandidatur til posten som præsident for FIFA efter Sepp Blatter. Det sker ved en session i Den Gamle By, hvor et højdepunkt også bliver en debat om FIFA’s fremtid. DBU-formand Jesper Møller debatterer med blandt andre den tidligere FIFA-præsidentkandidat Jérôme Champagne og Jonathan Calvert, leder af det team på britiske Sunday Times, der siden 2010 har gravet en række nye skandaler op fra FIFA’s hemmelige underverden.

Men konferencen sætter også fokus på behovet for at skabe en ny idrætshverdag til glæde for de mange. Play the Game er en del af Idrættens Analyseinstitut, som samler eksperter og idrætsledere med bud på hvordan nye idrætsaktiviteter og organiseringsformer kan gøre større dele af befolkningen fysisk aktive.

Play the Game 2015 afrundes med en debat om det forslag til nyt UNESCO Charter om idræt, et dokument som Play the Game har været med til at udforme og som skal inspirere idrætspolitikken over hele verden. Charteret ventes vedtaget af UNESCO’s næsten 200 medlemslande om få uger.

Play the Game 2015 modtager støtte fra blandt andet Kulturministeriet, Aarhus Kommune og alle større instanser i dansk idræt. Europarådets idrætspolitiske gren EPAS er også en meget engageret samarbejdspartner og sikrer blandt andet deltagelse fra sportsministerier og idrætsorganisationer i en række europæiske lande.

Læs mere om Play the Game 2015

 
 
Der er stadig mulighed for at tilmelde sig hele konferencen eller udvalgte dage. Læs mere om tilmeldingKonferencen åbner med en offentlig åbningssession på Aarhus Rådhus søndag den 25. oktober kl. 14. Det er gratis at deltage. Læs mere om åbningsarrangementetBesøg konferencehjemmesiden