Idan Artikel 31.01.2019

Play the Game får ekstra midler til at fremme demokrati og god ledelse

Folketingets partier styrker Play the Games internationale arbejde med at bekæmpe korruption og fremme god og demokratisk ledelse i idrætsorganisationer med en særbevilling på 750.000 kr.

Skrevet af: Redaktionen

Play the Game under Idrættens Analyseinstitut har i en årrække haft fokus på at fremme demokrati, åbenhed og god ledelse i idrætsorganisationer og samtidig bekæmpe korruption, matchfixing, doping og andre dårligdomme i international idræt.

Det arbejde har nu fået et kontant skulderklap i form af en særbevilling på 750.000 kr. i 2019, som alle partierne i Folketinget står bag.

”Danmark skal blive ved med at være et foregangsland, når det handler om bekæmpelse af korruption i idrætsorganisationer. Play the Game løfter allerede en stor indsats, når det kommer til at arbejde imod eksempelvis matchfixing og doping på et internationalt plan. Den indsats bakker vi nu yderligere op om,” siger kulturminister Mette Bock i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Bevillingen ligger i forlængelse af en tidligere særbevilling fra Folketinget i perioden 2015-2018, der sammen med EU-projektmidler har gjort Play the Game i stand til kraftigt at opruste arbejdet for bedre ledelse og mere demokrati på internationalt plan.

Frem for alt har projekterne Sport Governance Observer og National Sports Governance Observer afdækket forvaltningen af internationale og nationale idrætsorganisationer og opstillet konkrete anbefalinger til god ledelse. Men Play the Game har også sat idrættens ledelse og forvaltning til debat gennem egne artikler, internationalt samarbejde, konferencer og nationale seminarer – det sidste også i Danmark.

”Det er meget opmuntrende, at et samlet Folketing nu giver os mulighed for at fortsætte og styrke arbejdet med 'good governance' i idrætten. Idrætsledere og forskere i en række nye lande står på spring for at blive en del af vores projekter, og den nye bevilling sætter os i stand til at imødekomme den globale interesse,” siger Jens Sejer Andersen, international chef i Play the Game/Idrættens Analyseinstitut.

Udmøntning af omstillingsmidler

De nye midler til Play the Game kommer fra de såkaldte ’omstillingsmidler’, som blev indført i forbindelse med stemmeaftalen om idræt fra 2014.

Midlerne går til finansiering af idrætspolitiske prioriteringer på Kulturministeriets område og udmøntes af partierne bag aftalen. Det vil sige regeringspartierne Venstre, Liberal Alliance og de Konservative samt Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF.

Ud over at støtte Play the Games arbejde er partierne desuden enedes om at tilføre 850.000 kr. til indsatsen for idræt målrettet udsatte. Midlerne vil indgå i puljen ’Inklusion i lokale fællesskaber gennem idræt’, der bliver slået op senere i 2019.

Læs mere

 
 

Læs Kulturministeriets pressemeddelelse.

Læs mere om Sports Governance Observer og National Sports Governance Observer

Læs om de danske resultater fra NSGO-projektet, der blev offentliggjort på det danske governance-seminar i september 2018.

Læs reportagen fra Play the Games internationale seminar om governance i Leuven i november 2018.