Idan Artikel 18.01.2017

Play the Game holder debat om sportens ledelseskultur

25-30 parlamentarikere fra Europarådet kommer til Aarhus den 3. april 2017 for at sætte fokus på korruptionsbekæmpelse i sport ved et offentligt møde i samarbejde med Play the Game.

De mange korruptionsskandaler i sporten vækker stigende uro blandt lovgivere overalt i Europa. I de politiske korridorer ulmer vreden, men politikerne tøver med at skride ind. Nogle af respekt for den foreningsfrihed, idrætten nyder godt af overalt i Europa, andre af ulyst til at lægge sig ud med en magtfuld olympisk bevægelse.

Europarådet har i de senere år skærpet sin idrætspolitiske profil, og i begyndelsen af april tager rådet endnu et skridt til at lægge pres på idrætten, netop som hele den såkaldt olympiske familie samles til den årlige SportAccord Convention i Aarhus.

I samarbejde med Play the Game indbyder Europarådets parlamentariske forsamling (PACE) i den anledning til en direkte duel mellem sportens magthavere og kritikere på et møde, der som uafhængigt sidearrangement til SportAccord Convention forventes afholdt mandag den 3. april kl. 14-18 i det centrale Aarhus.

Blandt oplægsholderne bliver et par af Europas skarpeste journalister og forskere, og det forventes også at fremtrædende idrætsledere vil takke ja til at deltage i debatten.

Offentligt møde om good governance

Det danske folketingsmedlem Mogens Jensen (S) har som medlem af Europarådets komité for kultur, forskning, uddannelse og medier, taget føringen i komitéens idrætspolitiske indsats. Som såkaldt ’rapporteur’ har Mogens Jensen ansvaret for at udforme en rapport om idrætspolitikkens tilstand, som skal fremlægges for og godkendes af samtlige 324 parlamentarikere fra Europarådets 47 medlemslande.

Omkring 25-30 europæiske parlamentarikere ventes til Aarhus mandag-tirsdag, den 3. og 4. april, og hovedbegivenheden bliver altså det offentlige møde om det emne, der er i brændpunktet af al idrætspolitisk debat: Hvordan sikrer man en bedre ledelseskultur – ’good governance’ – der gør idrættens selvstyrende organisationer mere effektive og bedre i stand til at bekæmpe matchfixing, doping og andre former for korruption?

Både PACE og Play the Game arbejder i øjeblikket med at færdiggøre programmet, og der kommer flere oplysninger om arrangementet her på siden.

To store konferencer i Aarhus i 2017

Arrangementet med Europarådets parlamentariske forsamling er samtidig Play the Games uofficielle bidrag til Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Som en del af det officielle program bliver Aarhus i dagene 2.-7. april vært for SportAccord Convention, som forventes at samle omkring 1500 internationale idrætsledere og repræsentanter for idrætssektoren til en lang række konferencer, generalforsamlinger og møder i forskellige dele af den internationale idrætsverden.

SportAccord Convention er først og fremmest et mødested for internationale specialforbund i små og store idrætsgrene og samtidig et mødested, hvor eksempelvis eventbyer og leverandører til idrætssektoren kommer i dialog med de internationale specialforbund.

En anden større konference i Aarhus i 2017 har Sektion for Idræt ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet som vært. I dagene 12.-14. september er universitetet vært for 'Sport Summit Aarhus, XIV Forum of ENSE in conjunction with EAS, SNE & ICCE'. Konferencen tiltrækker først og fremmest forskere og universitetsfolk og har primært fokus på talentudvikling og sammenhængen mellem idræt og uddannelse.

Endnu en konference på Aarhus Universitet i 2017 med stor aktualitet bliver afholdt af det veletablerede International Network of Humanistic Doping Research (INDHR) i dagene 24.-25. august. Konferencen samler traditionelt en række dopingforskere med en kritisk tilgang til antidopingarbejdet i international idræt.

Læs mere

 
 

Læs mere om SportAccord Covention 2017

Læs mere om Sport Summit Aarhus (konferencewebsite åbner snart)

Læs mere om International Network of Humanistic Doping Research (INHDR)