Idan Artikel 19.09.2007

Play the Game klar med program

En lang række markante personer fra den internationale dopingdebat er på programmet, når Play the Game afholder konference på Island til oktober.

Skrevet af: Søren Bang

Den tyske cykelrytter Jörg Jaksche og præsidenterne for WADA og den internationale cykelunion, Richard W. Pound og Pat McQuaid er blandt de internationalt kendte navne, som nu har givet tilsagn om at deltage i Play the Games konference på Island i slutningen af oktober.Jörg Jaksche var med sine dopingbekendelser og direkte anklager mod bl.a. Bjarne Riis en af de tyske cykelryttere, der satte skub i dopingdebatten syd for grænsen før årets skandaleplagede Tour de France. Richard W. Pound og Pat McQuaid er begge nøglepolitikere i den internationale dopingbekæmpelse. Doping har i det hele taget en central placering i konferencens program, som nu er ved at tage endelig form. Ved siden af politikere og udøvere deltager en række kendte dopingeksperter anført af italieneren Alessandro Donati.

IOC deltager

Ud over dopingspørgsmålene sætter Play the Game traditionen tro fokus på korruption inden for sportens verden, men også temaer som idrættens politiske autonomi og kampen om de digitale rettigheder til topsport er til debat. 

Også her er det lykkedes at hente flere profiler til Island, bl.a den norske formand for IOC’s marketingkommission, Gerhard Heiberg, og Matthieu Reeb, generalsekretær for den internationale sportsdomstol, CAS.

Indkalder kandidater til pris

Play the Game samler hvert andet år en blanding af idrætspolitikere, journalister og forskere, men konferencen er også kendt for sine kritiske vinkler på idrætten. 

Det kommer til udtryk i Play the Games særlige pris, som det nu er muligt at indstille kandidater til. Prisen bliver uddelt i Reykjavik, og begrundede forslag til modtagere skal være i hænde senest den 31. oktober, dvs. under selve konferencen, som afholdes fra den 28. oktober til den 2. november.