Idan Artikel 11.06.2014

Play the Game lancerer artikelrække om VM i Brasilien

VM i fodbold i Brasilien er omdrejningspunktet for en artikelrække på Play the Game, der retter blikket mod det politiske spil og en række af både værtslandet Brasilien og fodboldforbundet FIFA’s udfordringer og ømme punkter.

Skrevet af: Ditte Toft

Med hjælp fra en række gæsteskribenter med indgående kendskab til Brasilien, FIFA og megaevents sætter Play the Game særligt fokus på VM-turneringen i Brasilien.

Artiklerne belyser forskellige aspekter af mesterskabet og de politiske effekter, som værtskabet afføder i Brasilien og på den internationale idrætspolitiske scene.

Læs bl.a. om sikkerheden i forbindelse med afholdelsen af VM-turneringen oven på sidste års massedemonstrationer i artiklen 'Brazil 2014: A World Cup of security’, der er skrevet af den tyske forsker Dennis Pauschinger med ekspertise globale sikkerhedsmodeller i forbindelse med megaevents.

Den britiske skribent og forfatter David Goldblatt sætter samtidig i sin artikel fokus om VM’s enorme politiske betydning, der ikke alene rækker til brasiliansk indenrigspolitik, men også omfatter international idrætspolitik frem mod OL i Rio om blot to år.

Endelig sætter den amerikanske geograf Christopher Gaffney kritisk lys på de enorme investeringer i stadionbyggerier og infrastruktur, der er gennemført op til VM, men som ikke er nogen garanti for en positiv udvikling efterfølgende.

Alle artiklerne indgår på en særlig temaside om Brasilien på Play the Games nydesignede hjemmeside. Her findes ud over artikelrækken også rapporter om megaevents samt relevante præsentationer fra Play the Games konference i Aarhus, hvor der også var fokus på Brasiliens megaevents.

Læs mere om VM i Brasilien

 
 

Læs Brazil 2014-artiklerne:

Besøg også Play the Games temaside om megaevents og demokrati med særligt fokus på Brasilien 2014