Idan Artikel 21.05.2010

Play the Game sætter spot på VM

Med en ny temaside sætter Play the Game fokus på det kommende VM i fodbold samt mesterskabernes økonomiske og politiske betydning for Sydafrika og resten af kontinentet.

Skrevet af: Søren Bang

Når VM i fodbold fløjtes i gang den 11. juni i Johannesburg er der ikke kun tale om årets største sportsarrangement i hele verden. VM er også blevet fremhævet som en enestående chance for at udvikle Sydafrika og nabolandenes økonomi, turisme og kulturelle selvbevidsthed. Men hvor stor effekt får mesterskaberne reelt for Sydafrika og resten kontinentet? Det forsøger Play the Game at belyse med en ny temaside om fodbold-VM på nettet. Temasiden vil gennem en række udvalgte artikler og analyser undersøge mesterskabernes økonomiske og politiske betydning for Sydafrika og de omkringliggende lande, men også tegne bredere portrætter af den levende afrikanske fodboldkultur.

Artikelsamling

Central på temasiden står en artikelsamling om VM og afrikansk fodbold, som løbende bliver opdateret med bidrag fra en række udvalgte, internationale freelancejournalister med kendskab til Afrika, Sydafrika og international fodbold. 

Desuden har Play the Game samlet en række artikler, som sætter kritisk fokus på, hvordan fodbolden bliver administreret af fodboldens organisationer anført af det internationale fodboldforbund, FIFA. Endelig kan man finde en linksamling til mesterskaberne og afrikansk fodbold samt et mindre fotogalleri. 

Læs mere