Idan Artikel 15.02.2021

Play the Game satser på 25-års jubilæumskonference i 2022

På grund af COVID-19 opgiver Play the Game at holde konference til efteråret. I stedet skal alle sejl sættes til i 2022, hvor initiativet vil fejre sine første 25 år. Det skal ske på den danske hjemmebane, hvorefter 2023-konferencen forventes afholdt i Trondheim.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Play the Game 2022

Den vedvarende usikkerhed om forløbet af coronapandemien får nu konsekvenser for Play the Games internationale konference, som skulle være holdt i efteråret 2021 i Warszawa i Polen.

”Efter nogle måneders pause i forhandlingerne valgte ansøgerne fra det polske Instytut Sportu for nylig at trække sin ansøgning om at blive vært for 2021-konferencen med henvisning til usikkerheden omkring COVID-19. Det har vi fuld forståelse for, og vi kan ikke påstå, at vi selv følte os helt overbevist om at kunne gennemføre med kort varsel,” siger Jens Sejer Andersen, international chef for Play the Game og Idrættens Analyseinstitut.

”I stedet vil vi lægge alle kræfter i at afholde en konference på dansk grund i 2022, hvor vi markerer 25-året for den første Play the Game konference, som fandt sted i juni 1997 i Vingsted vest for Vejle.”

Play the Game går nu i gang med at opsøge mulige værtsbyer i et år, der bliver rigt på store idrætsbegivenheder på dansk grund, ikke mindst DGI Landsstævne i Svendborg og de tre første etaper af Tour de France.

Internationalt begynder 2022 med et Vinter-OL i Beijing og slutter med et fodbold-VM i Qatar, så der kommer ikke til at mangle brændstof til konferencens debatter om sport, korruption, menneskerettigheder og geopolitik.

2023 i Trondheim

I mellemtiden vil Play the Game også afklare placeringen af 2023-konferencen, som er tilbudt til Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU) i Trondheim.

”Da Idans bestyrelse i efteråret skulle vælge mellem to meget attraktive og realistiske bud fra Polen og Norge, havde vi på grund af rejserestriktioner ikke mulighed for at bedømme dem på et ensartet grundlag. Derfor valgte vi den fair løsning at give Instytut Sportu fortrinsret til 2021 og NTNU til 2023,” forklarer Idans bestyrelsesformand Carl Holst.

Tildelingen af 2023-konferencen til Trondheim forudsætter, at økonomien og de praktiske forhold bringes på plads i løbet af 2021.

Læs mere om Play the Game konferencen