PtG Idan Artikel 17.10.2022

Play the Game søger ny analytiker

Vi søger en analytiker, som kan styrke Play the Games internationale arbejde med idrætspolitik og good governance.

Kan du engagere dig i kampen for en mere demokratisk idræt? Er du stærk i både kvantitativ og kvalitativ analyse? Kan du omsætte viden til effektiv og troværdig formidling rettet mod både Play the Games internationale følgere og den hjemlige debat?

Så er du måske den analytiker, vi søger til at styrke Play the Games indsats for at fremme demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt.

Play the Game er en del af Idrættens Analyseinstitut (Idan), som også rummer Videncenter for Folkeoplysning (Vifo). Vores opgave er at skabe overblik over og indsigt i idræt og folkeoplysning nationalt og internationalt. Vi laver uafhængige analyser og sætter vores egen og andres viden i spil i debatten om idrættens og folkeoplysningens mest aktuelle problemstillinger.

Play the Game er en af de førende internationale aktører på sit felt, og i den kommende periode vil vi bl.a. sætte fokus på magtstrukturer, korruption, European Sports Model samt anvendelse af sport som politisk værktøj. Vi arbejder både langsigtet og med kort aftræk for at belyse sportens skyggesider, sætte udfordringerne på dagsordenen samt fremme løsningsforslag.

Vores nye analytiker skal kunne dokumentere høj faglig kvalitet inden for analyse og vidensproduktion, have gode formidlingsevner samt brændende interesse for sammenhængen mellem sport og politik. Vi søger i udgangspunktet på analytikerniveau, men har du mange års dokumenteret erfaring, er senioranalytikerniveau muligt.

Du skal primært mestre kvantitative analysemetoder og have godt kendskab til kvalitativ research. Du skal have flair for IT, kunne håndtere store mængder data og udlede relevant viden. Du skal kunne overskue et komplekst idrætspolitisk landskab og have blik for, hvordan viden kan kvalificere debat og sætte dagsorden. Kendskab til international politik og/eller idrætspolitik vil være en fordel. Vi forventer, at du har en relevant samfundsvidenskabelig baggrund med afsæt i eksempelvis statskundskab eller sociologi.

Du skal have erfaring med at designe og gennemføre forskellige typer af analyser. Du skal være fleksibel i opgaveløsningen og kunne arbejde både selvstændigt og i samspil med kolleger og eksterne partnere. Du skal tænke proaktivt og kunne lede projekter og processer med flere eksterne partnere. Du skal være nysgerrig overfor data, viden og politiske perspektiver, ligesom du motiveret skal kunne stille spørgsmål til forhandlede sandheder og partsindlæg.

Du skal være god til at formidle på skrift og i tale på både dansk og engelsk. Kendskab til flere fremmedsprog er et plus.

Du får primært opgaver i vores Play the Game-team, men du skal forvente også at løse opgaver inden for instituttets andre fagområder.

Som ansat på instituttet har du din daglige gang på vores kontor i hjertet af Aarhus. Der får du dygtige og ambitiøse kolleger og et arbejdsmiljø, hvor der er højt til loftet, let til smil, og hvor du har stor indflydelse på eget arbejde. 

Læs mere på hjemmesiderne www.playthegame.org, www.idan.dk og www.vifo.dk

Der gennemføres første samtalerunde den 23. november i Aarhus med anden runde den 28. november i Aarhus. Der benyttes en case til anden samtale.

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles individuelt med udgangspunkt i relevant overenskomst. Tiltrædelse aftales nærmere, men gerne 1. januar 2023. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Troels Rasmussen troels.rasmussen@idan.dk eller international chef Jens Sejer Andersen jens@playthegame.org

Send ansøgning, CV og eksamensbeviser i en samlet pdf-fil til job@idan.dk med angivelse af ’Play the Game-analytiker’ i emnefeltet og senest den 16. november kl. 12.00. 

Læs mere om Play the Game

PtG
About