Idan Artikel 01.09.2006

Praktisk hjælp til opgradering af gamle haller

Som det første land i verden får Danmark nu en interaktiv hjemmeside, der kan hjælpe kommuner, brugere og rådgivere med at renovere og forny udtjente idrætsbyggerier.

Skrevet af: Søren Bang

Mange af de traditionelle idrætshaller fra 60’erne og 70’erne er efterhånden både forældede og nedslidte.

Med hjemmesiden www.fornydinhal.dk er Center for Idræt og Arkitektur nu klar med et interaktivt planlægningsværktøj, der både kan hjælpe frivillige ledere, foreninger og professionelle bygherrer som landets kommuner med idéer til at forny de udtjente idrætshaller.

Haller skal matche moderne idrætskultur

Internetsiden er åben for alle og skal være med til at sikre, at de kommende års renoveringer skaber haller, der matcher nutidens kultur- og idrætsbillede og samtidig giver plads for fremtidig udvikling. 

Fornydinhal.dk giver således detaljerede bud på, hvorfor man skal opgradere, hvordan man tilrettelægger processen, og hvad man kan gøre for at imødekomme brugernes behov og ønsker.

Ud fra nogle få indgangsspørgsmål præsenterer Fornydinhal.dk et fremtidsscenarium og kommer med konkrete forslag til, hvordan man kan opgradere hallen helt ned til materialevalget.

En nyskabelse

 På den måde repræsenterer Fornydinhal.dk både en nyskabelse som planlægningsværktøj og i måden at kommunikere idrætsarkitektur på. Ingen andre lande har angiveligt udviklet et sammenligneligt koncept.

Den nye hjemmeside åbnede torsdag den 7. september og er udviklet af arkitekt Maria Keinicke Davidsen.