Idan Artikel 15.04.2006

Satsning på bedre integration

En positiv evaluering af forsøgsordningen 'Deltagelse i idræts- og foreningslivet for børn af vanskeligt stillede forældre' får tre ministerier til at forlænge ordningen.

Skrevet af: Søren Bang

Kulturministeriet, Socialministeriet og Integrationsministeriet er så tilfredse med den fælles forsøgsordning 'Deltagelse i idræts- og foreningslivet for børn af vanskeligt stillede forældre', at den føres videre frem til 2009.

Det sker, efter at en evaluering, der udarbejdet af konsulentfirmaet LG Insight på Integrationsministeriets bestilling, konkluderer, at ordningen er blevet positivt modtaget i de klubber og foreninger, som har fået hjælp gennem ordningen. 

400 foreninger inddraget

 Indtil dato har cirka 400 klubber og foreninger gjort brug af ordningen, der først og fremmest skal lette adgangen til foreningslivet for børn og unge af anden etnisk oprindelse. Bl.a. er der givet kontingentstøtte og hjælp til udstyr, sommerlejre mv.

Ordningen er udformet i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger og Dansk Ungdoms Fællesråd. De tre organisationer administrerer også ordningen i det daglige.

Ordningen finansieres med støtte fra Integrationsministeriet og gennem puljen 'Idræt for vanskeligt stillede børn', der administreres af Kulturministeriet og Socialministeriet.