Idan Artikel 18.12.2008

Scandinavian Stadia and Arena seminar

Idan sætter på et eksklusivt seminar arrangeret i samarbejde med European Venue Management Institute den 23. februar fokus på store arenaer og stadionanlæg i Norden.

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret, den 9. februar Mandag den 23. februar er Idan sammen med European Venue Management Institute (EVMI) vært for et eksklusivt seminar for bygherrer, operatører og ejere af store arenaer og stadionanlæg i Norden. 30 deltagere er pr. 6. februar tilmeldt seminaret. Der er plads til yderligere ca. 10 deltagere.I spidsen for seminarets tre undervisere står en af Europas førende eksperter på området, grundlægger af Stadia Magazine, Ian Nuttall. Den britiske stadionekspert har et enormt kontaktnet i såvel stadion- som underholdningsbranchen i hele verden og samler flere gange om året den internationale sports- og arenaverden til 'stadium summits' og kurser forskellige steder i Europa. Han forestod i november 2007 med stor succes et lignende seminar i samarbejde med Idan i København. Seminaret vil forme sig som klasseundervisning med gode muligheder for spørgsmål om specifikke emner vedrørende anlæg, drift og generering af indhold til større opvisningsanlæg. De to øvrige gæsteundervisere fra succesrige mellemstore opvisningsanlæg bliver følgende:Direktør Daniel Gidney fra det prisbelønnede Ricoh Arena i Coventry, der ikke blot er et topmoderne hjemsted for fodboldklubben Coventry City og store rugbykampe, men også er en succesfuld arena for store koncerter, messer og konferencer. Anlægget indeholder desuden kasino, hotel, fitnesscenter og erhvervslejemål. Ricoh Arena er blandt andet kendt for at være et offentligt-privat partnerskab og for at være det første sted i engelsk fodbold, hvor alle ekspeditioner på kampdage foregår helt uden brug af kontante pengebeløb. General manager Donna Gately fra Storbritanniens nationale issportscentrum i Nottingham, der samtidig huser Trent FM Arena, der er en indendørs arena til sport, koncerter og underholdning med plads til 10.000 tilskuere. Trent FM Arena til en pris af 43 mio. britiske pund åbnede i 2000. Anlægget i Nottinghams bymidte fungerer som elitecentrum for ishockey, kunstskøjteløb og hurtigløb på skøjter, men er samtidig en succesfuld arena med masser af koncerter og shows, sportsbegivenheder og hjemmekampe for et af Storbritanniens bedste ishockeyhold, Nottingham Panthers. 

Seminarets indhold

Formålet med seminaret er at tiltrække international viden og udveksle erfaringer og ideer om den ofte komplicerede planlægning og drift af idrættens største arenaer. Overalt i Skandinavien investerer kommuner, klubber og private investorer store millionbeløb i moderne arenaer og stadionanlæg, og overalt er den væsentligste dagsorden optimering af den kommercielle drift, der i sidste instans også er afgørende for de sportslige resultater på banen. 

Fokus bliver på pengestrømme, indretning og planlægning. Og konceptet for seminaret bliver en miniudgave af de 'stadium management' kursusforløb, som EVMI i de senere år har drevet med stor succes for operatører af store stadion- og arenaanlæg. Deltagerne i seminaret kan med fordel deltage i sporet om opvisningsanlæg og eliteidræt på konferencen 'Idrættens Rum og Rammer' i dagene efter seminaret. 

Praktiske oplysninger

(program og info opdateres løbende) 

Alle konferencer finder stede i Arena Nord, Frederikshavn Tilmelding:Tilmelding til alle tre arrangementer kan ske her.Det detaljerede konferenceprogram offentliggøres kort efter nytår Priser: Deltagelse i Scandinavian Stadia and Arena seminar, den 23. februar: Kr. 3000,-  Arrangører: Idan og European Venue Management Institute Deltagelse i Idrættens Rum og Rammer, den 24.-25. februar: Kr. 2800,-  Kr. 750,- for studerende ved videregående udd. Arrangører: Idan og Lokale- og Anlægsfonden Deltagelse i Idrættens Iværksættere, den 26. februar: Kr. 1200,-  Udstillingsplads, 3 x 4 m, d. 25. og 26. februar, kr. 600,- Arrangører: Idan og ACTIVE Institute Deltagelse i alle arrangementer inkl. konferencemiddag, den 23.-26. februar (rabat): Kr. 5800,-  Deltag i konferencemiddag, den 24. februar, kr. 450,- (tilmelding lukket) Priserne inkluderer moms, forplejning og diverse konferencematerialer.