Idan Artikel 01.04.2016

Se programmet for årets store Idan-konference

128 bekræftede paneldeltagere og oplægsholdere er klar til dobbeltkonferencen ’Folkeoplysning i forandring II/Idrættens største udfordringer V’ i Vejen Idrætscenter den 23.-25. maj 2016.

Skrevet af: Redaktionen

(Opdateret 3. maj 2016)

Med 128 paneldeltagere og oplægsholdere på plads til årets store konference for aktørerne i den danske idrætssektor og den brede folkeoplysende sektor kan Idrættens Analyseinstitut/Videncenter for Folkeoplysning nu offentliggøre første udgave af det detaljerede program for konferencen.

Se foreløbigt program (opdateres løbende, senest opdateret 3. maj 2016)

Læs mere om tilmelding og praktiske oplysninger

Se deltagerliste (senest opdateret 29. april 2016)

”Igen i år har vi oplevet en fantastisk positiv respons fra de mange inviterede oplægsholdere og paneldeltagere. Dermed kan vi endnu engang præsentere et ’topmøde’ på neutral grund, hvor vi går til biddet i forhold til de mest presserende spørgsmål i sektoren. De fleste oplæg og paneldebatter vil tage udgangspunkt i helt nye analyser og aktuelle tendenser, og vi bestræber os naturligvis på at belyse temaerne fra flere sider,” siger direktør Henrik H. Brandt fra Idrættens Analyseinstitut. 

Masser af nyheder

I løbet af de kommende uger kommer yderligere oplægsholdere til, og der bliver således tale om et massivt program i 3-4 spor med stof af interesse og inspirationsværdi for et meget bredt udvalg af aktører og interessenter i sektoren.

Blandt de nye data præsenterer konferencen friske tal for kommunernes støtte og relationer til såvel voksenundervisningen som foreningslivet. Desuden ser Idan frem til at præsentere de nye tal for 'Danskernes motions- og sportsvaner 2016' i samarbejde med undersøgelsens partnere fra DIF, DGI, Firmaidrætten og Lokale og Anlægsfonden.

En anden nyskabelse bliver muligheden for at hilse direkte på aktører fra nogle af idrætssektorens mange innovative 'startups' i både selve sessionerne og ved stande i Vejen Idrætscenter.

”Vi har tilrettelagt mange af vore analyser på en måde, så der bliver grundlag for såvel brede diskussioner som for at belyse specifikke temaer med helt nyt tal. Helt overordnet kan vi sige, at vi igen i år kommer til at dokumentere billedet af en idrætssektor i grundlæggende forandring,” siger Henrik H. Brandt.

”Ny teknologi, nye aktører med nye tilgange og motiver samt nye krav og forventninger fra borgere og idrætsudøvere skaber hastige forandringer hos stort set alle aktører i sektoren. Det gælder både i den foreningsorganiserede idræt og i den kommercielle eller selvorganiserede idræt. Vi vil meget gerne være stedet, hvor man mødes på neutral grund og diskuterer de overordnede udviklingstræk i sektoren.”

Læs mere