Idan Artikel 12.08.2021

Se programmet for årets store konference om folkeoplysning

Ny viden og debat om kommunernes rammer for foreningslivet og faciliteternes betydning for fællesskaber er på programmet, når Videncenter for Folkeoplysning indbyder til konferencen ’Folkeoplysning i fællesskab’ 29.-30. september 2021. Se programmet og tilmeld dig allerede nu.

Skrevet af: Redaktionen

Efter sidste års coronaudsættelse er Videncenter for Folkeoplysning (Vifo), som er en del af Idrættens Analyseinstitut, nu endelig klar til at byde indenfor til årets store konference ’Folkeoplysning i fællesskab’, der byder på ny viden om folkeoplysningens rammer og fællesskaber med udgangspunkt i videncentrets egne analyser samt oplæg og perspektiver fra en lang række oplægsholdere.

På konferencen vil Vifo blandt andet præsentere resultater fra den store undersøgelse af folkeoplysning i kommunerne, hvor videncentret for anden gang bl.a. giver et dybdegående indblik i aktiviteterne, økonomien og procedurerne på foreningsområdet i landets kommuner.

”Kommunerne er helt centrale i at sætte rammer for de lokale fællesskaber inden for folkeoplysning, og med denne undersøgelse får de viden om, hvordan andre kommuner administrerer området, og kan få inspiration til at reflektere over egen praksis,” siger centerleder i Vifo, Henriette Bjerrum.

Vifo præsenterer også resultaterne af undersøgelser af foreningslivet i Aarhus Kommune, af samrådenes roller og potentialer og af Ældre Sagens motionstilbud. Konferencen ser også nærmere på de fysiske rammer for folkeoplysningen og foreningslivet og sætter faciliteternes betydning for fællesskaber til debat. Samtidig præsenterer Vifo resultaterne af en evaluering af den ændring i folkeoplysningsloven, der blev indført for at stoppe kommunale tilskud til antidemokratiske foreninger, og sætter lovændringen til debat.

Konferencen finder sted på Hotel Faaborg Fjord 29.-30. september 2021. 

Læs mere om konferencen