Idan Artikel 17.10.2018

Seminar om Henning Eichbergs forskning i leg og kropskultur

Syddansk Universitet markerer oven på udgivelsen af Henning Eichbergs sidste bog om kropskultur og leg hans betydning for forskningen på området med et seminar den 2. november 2018.

Skrevet af: Søren Bang

I sommer udkom Henning Eichbergs sidste bog om legestudier, Play in Philosophy and Social Thought, der fra forskellige vinkler undersøger legens betydning for den enkelte og som filosofisk, sociologisk og antropologisk fænomen.

Det markerer Syddansk Universitet nu med et seminar om forskning i leg og kropskultur samt fagområdets betydning for dansk idræts- og kulturforskning samt andre relaterede områder. Seminaret er samtidig en hyldest til professor Henning Eichberg, der døde i 2017.

En lang række danske og udenlandske forskere deltager i seminaret anført af keynote-talerne professor Mike McNamee, Swansee University, og lektor Emily Ryall, University of Gloucestershire.

De bliver suppleret af en række af Henning Eichbergs tidligere fagfæller og kolleger, herunder adjunkt Signe Højbjerre Larsen, som har redigeret den nye udgivelse. Hun står desuden bag seminaret sammen med Bjarne Ibsen, Jørn Hansen, Kaya Roessler og Bo Vestergård Madsen.

Seminaret er åbent for offentligheden og finder sted på SDU’s Lab for Leg og Innovation. Sidste tilmelding er den 24. oktober 2018.

Læs mere

 
 

Læs mere om dagens program og tilmelding på SDU’s hjemmeside.

Læs om bogen ‘Play in Philosophy and Social Thought’ hos udgiveren, Routledge.