Idan Artikel 19.09.2016

Seminar sætter fokus på trivsel blandt børn og unge

FIIBL inviterer til seminar den 22. november, hvor børn og unges trivsel og bevægelse er på programmet.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Hvordan planlægger og gennemfører vi idrætsundervisningen, så alle deltager og får en god oplevelse? Hvordan kan små aktive pauser være med til at styrke motivationen og fællesskabet i klassen? Og hvordan sætter vi rammerne for et frikvarter, hvor alle elever har noget aktivt og sjovt at lave?

Det er spørgsmål, som bl.a. er på programmet, når Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) den 22. november står i spidsen for en seminardag, hvor børn og unges bevægelse og trivsel er på dagsordenen.

Ud over børns bevægelse i løbet af skoledagen retter arrangementet også fokus på fremme af børn og unges mentale sundhed, og man kan få indblik i erfaringer med at udvikle et tættere samarbejde samt vidensdeling på tværs af kommuner, fagprofessionelle og forskere om børns sundhed.

FIIBL’s centerleder Thomas Skovgaard introducerer arrangementet, som præsenterer følgende oplæg:

    • ’Trivsel og bevægelse i skolen – resultater fra et nationalt interventionsprojekt’ ved Lars Breum, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.
    • ’ABC for mental sundhed – fra ord til handling’ ved seniorforsker Vibeke Koushede, Statens Institut for Folkesundhedsvidenskab.
    • ’Erfaringer med udvikling af danske kommunernes arbejde omkring børnesundhed’ ved professor og direktør Carsten Obel, Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet.
    • ’Just Human – øget trivsel gennem opmærksomhed, dialog og netværk’ ved direktør Ida Enghave.

Professor Jens Troelsen, der er forskningsleder i enheden ’Active Living’ ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, vil være moderator under seminaret, som er tiltænkt både forskere, konsulenter, undervisere, innovatører, pædagogisk personale og ledere.

Det er gratis og deltage i seminaret, som foregår fra klokken 9-15 på University College Lillebælt i Odense. Der er et begrænset antal deltagerpladser, og sidste tilmelding skal ske den 1. november 2016.

Læs mere

 
 
Se invitationen og tilmeld dig arrangementet her