Idan Artikel 02.06.2015

Sepp Blatter trækker sig som FIFA-præsident

FIFA-præsident Sepp Blatter meddelte på et pressemøde tirsdag aften, at han ved en ekstraordinær generalforsamling vil trække sig fra posten i det internationale fodboldforbund.

Skrevet af: Ditte Toft

Mindre end fire døgn skulle der gå, fra FIFA-præsident Sepp Blatter blev genvalgt til fire år mere i front for det internationale fodboldforbund, til han på et pressemøde den 2. juni meddelte, at han ved en kommende ekstraordinær generalforsamling trækker sig fra posten.”Selvom jeg har mandat fra FIFA’s medlemsstater, føler jeg ikke, at jeg har mandat fra hele fodboldverdenen – fansene, spillerne, klubberne, menneskerne, der lever for, ånder for og elsker fodbold lige så meget, som vi gør i FIFA. Derfor har jeg besluttet at frasige mig mit mandat ved en ekstraordinær generalforsamling,” siger Sepp Blatter i en pressemeddelelse.Meddelelsen kommer oven på en dramatisk uge op til præsidentvalget, hvor FIFA-topfolk blev anholdt i Zürich for korruption på begæring af det amerikanske justitsministerium. Også efter valget er der siden dukket nye historier om korrupte forhold i FIFA op.

Ved pressemødet annoncerede Sepp Blatter samtidig en række mere vidtgående reformer af FIFA, end både Blatter selv og flertallet i FIFA hidtil har kunnet støtte.

Bl.a. pegede han på, at FIFA eksekutivkomité skal reduceres og vælges direkte af FIFA's kongres, ligesom alle medlemmer af ledelsen skal cleares centralt og ikke i de kontinentale forbund, hvoraf flere også har været omgærdet af en række korruptionsanklager. Endelig skal der ifølge Sepp Blatter indføres begrænsninger på, hvor længe præsidenten og medlemmerne af eksekutivkomitéen kan sidde.

Ifølge Sepp Blatter får Domenico Scala, der er formand for FIFA's 'Audit and Compliance Committee', til opgave at følge den videre proces med valget af ny formand og indførslen af mere vidtgåedne reformer. Præcis, hvordan det vil ske, er endnu ikke klart.

Læs mere

 
 

Se pressemødet, hvor FIFA-præsident Sepp Blatter annoncerer, at han træder tilbage (ca. 41 min. inde)Læs FIFA-præsident Sepp Blatters pressemeddelseLæs den uafhængige formand for Audit & Compliance Committee, Dominica Scalas, udtalelseLæs reaktioner på, at Sepp Blatter trækker sig på Guardians hjemmeside