Idan Artikel 06.04.2017

Små udsving i medlemstal

DIF, DGI og Firmaidrættens opgørelse over medlemstallene for 2016 viser kun små udsving i forhold til året før.

Skrevet af: Søren Bang

Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Firmaidrætten har til sammen oplevet en marginal tilbagegang på 1.103 medlemmer fra 2015 til 2016. Ser man alene på DIF og DGI, har de to største idrætsorganisationer dog haft en lille fremgang på 1.924 medlemmer.

Det viser årets medlemsopgørelse for de tre organisationer, som de i dag har offentliggjort, og som DIF analyserer nærmere i rapporten ’Idrætten i tal 2016’.

Ifølge opgørelsen har DIF og DGI tilsammen opnået en vækst i medlemstallet på knap 41.000 medlemmer, hvoraf DIF tegner sig for en fremgang på 9.390 medlemmer, mens DGI har fået 31.427 flere medlemmer.  

At de to organisationer hver oplever en noget større medlemsvækst skyldes et stigende overlap af foreninger, som er medlem af begge organisationer.

Det er især motionsidrætter som fitness og løb, der har oplevet en fremgang i antallet af medlemmer i 2016. Ifølge rapporten er fitness den fjerde største foreningsidræt kun overgået af fodbold, gymnastik og svømning. Omvendt er fodbold og gymnastik netop blandt de aktiviteter, som har oplevet den største tilbagegang i antallet af medlemmer i 2016.

Rapporten viser desuden en lille fremgang i antallet af medlemmer i alderen 0-12 år samt for kvinder.

Læs mere om medlemstallene

 
 
Læs DIF's artikel om de nye tal med link til rapporten.
Læs DGI's omtale af medlemstallene for 2016.
Læs Firmaidrættens pressemeddelelse.