Idan Artikel 08.05.2007

Spillerforening vil give fodboldspillere et uddannelsesløft

Spillerforeningen indgår aftale med Syddansk Universitet om mere fleksible uddannelsesforløb for fodboldspillere og andre eliteidrætsudøvere.

Skrevet af: Søren Bang

Spillerforeningen lancerer nu en offensiv for at få flere professionelle fodboldspillere til at tage en videregående uddannelse. Med initiativet Study4player satser Spillerforeningen på at tilbyde mere fleksible studieforløb og personlig studierådgivning. Projektet er udformet i samarbejde med Syddansk Universitet. Herudover inddrager det syv andre universiteter: Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, IT-Universitetet, Roskilde Universitetscenter, Aalborg Universitet og Århus Universitet.

Ordning er åben for alle eliteudøvere

Ordningen er målrettet fodboldspillere, men også andre eliteidrætsudøvere vil blive tilbudt studierådgivning og mere skræddersyede uddannelsesforløb. 

”Vi har naturligvis i første omgang fokus på, at fodboldspillerne kommer i gang med en ordentlig uddannelse. Vi starter derfor også med at opsøge fodboldspillerne ude i deres klubber, men andre elitesportsudøvere er velkommen til at henvende sig, så vi får endnu flere veluddannede sportsfolk på topplan,” siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, i en pressemeddelelse. En ny intern undersøgelse blandt Spillerforeningens medlemmer tyder på, at der er behov for en mere målrettet rådgivning og støtte til de professionelle fodboldspillere. Foreløbige resultater fra undersøgelsen, der først ventes færdigbearbejdet og offentliggjort om et par uger, viser ifølge Spillerforeningen, at langt hovedparten af de adspurgte ønsker en videregående uddannelse, men at kun en tredjedel rent faktisk får en uddannelse.