Idan Artikel 14.08.2008

Sport Event Denmark opruster

Sport Event Denmark mere end fordobler sin organisation med fem nyansættelser i forlængelse af regeringens handlingsplan for at få flere idrætsbegivenheder til Danmark.

Skrevet af: Søren Bang

Fra efteråret skal Sport Event Denmark i langt højere grad end tidligere kunne hjælpe danske eventarrangører med både at tiltrække, udvikle og planlægge store internationale mesterskaber og andre former for idrætsevents. Med ansættelsen af fem nye medarbejdere mere end fordobler Sport Event Denmark således personaleressourcerne i organisationen, der hidtil har bestået af tre ansatte. Den kraftige udvidelse sker på baggrund af regeringens handlingsplan for at tiltrække flere idrætsbegivenheder til Danmark. En satsning, der årligt løber op i 65 mio. kroner i de kommende fire år.

Formidling af erfaringer

Indsatsen vil i første omgang blive koncentreret i 2009, der med sine mange internationale idrætsarrangementer på dansk jord samt IOC’s session i København er blevet udnævnt til officielt sportsår. 

Sport Event Denmarks opgave i den forbindelse og i årene derefter bliver bl.a. at kvalificere dansk idræt til at løfte de store arrangementer. ”Alene i 2009 har vi mere end 40 internationale sportsevents i Danmark, og det er utroligt vigtigt, at erfaringer fra den ene event bliver overført til den næste, så de danske eventarrangører hele tiden bliver bedre og ikke alle skal opfinde den dybe tallerken hver gang,” siger Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, i en pressemeddelelse. De fem nyansatte skal bl.a. arbejde med eventmanagement, kommunikation og kommunikationsrådgivning, projektstyring af Sportsåret 2009 samt dække en koordinatorfunktion.