Idan Artikel 03.07.2015

Stærk støtte fra dansk idræt til Play the Game 2015

Dansk idræt støtter Play the Game 2015 konferencen, der løber af stablen dette efterår, med 380.000 kroner.

Skrevet af: Redaktionen

Selv om der stadig er et godt stykke vej igen, før det bliver en god forretning at afholde Play the Game-konferencen, er dette års udgave, der finder sted i dagene 25-29 oktober i Århus, nu blevet sikret takket være gavmilde donationer fra mange sider i dansk idræt.

"Vi er meget taknemmelige for, at vores ansøgninger i stor udstrækning er blevet imødekommet,” siger Play the Game’s internationale chef Jens Sejer Andersen.

”Konferencer, der skal fremme demokrati og etik, har svært ved at klare sig på markedsvilkår, ikke mindst fordi vores målgrupper kun råder over meget beskedne rejse- og mødebudgetter selv.”

Men opbakningen fra dansk idræt har ikke kun økonomisk betydning:

"Tilskuddene åbner også for en dialog med de forskellige organisationer, som vi bruger til at få kvalificeret sparring og udvikle programmets indhold", siger Jens Sejer Andersen.

Den største enkeltstående donor er Danmarks Idrætsforbund, der støtter med 100.000 kroner. Derefter kommer Team Danmark og Sport Event Danmark, der hver har doneret 75.000 kroner. Dansk Boldspil-Union og Danmarks Firmaidrætsforbund har hver bidraget med 50.000 kroner og Anti-Doping Danmark med 30.000 kroner.

Siden 1997 har DGI givet en betydelig støtte til Play the Game, igennem det seneste det seneste årti 500.000 kroner årligt. Efter den seneste revision af loven om lottomidler bliver dette beløb nu overført udenom DGI og direkte til Play the Game. DGI giver derfor ikke yderligere støtte i år, men er stadig krediteret som en "founding partner".

Ansøgningsprocessen fortsætter frem til konferencen, og Play the Game håber at kunne lave yderligere aftaler med bl.a. Aarhus Kommune og andre potentielle bidragydere. 

Til gengæld for deres bidrag bliver sponsorer nævnt på Play the Games kommunikationsplatforme såsom på hjemmesiden og i konferenceprogrammet. Sponsorer tilbydes også programtid til at planlægge egne sessioner på konferencen. Alle disse sessioner er tydeligt markeret, så deltagerne ved hvem der står bag indholdssammensætningen.

"Bortset fra de økonomiske fordele er det opmuntrende, at alle aktørerne i dansk idræt med årene er kommet til at forstå og værdsætte værdien af, at Play the Game har fuld frihed til at tilrettelægge konferenceprogrammet. Vi hører ikke længere velmente råd om at udelukke den ene eller den anden taler, men kun meget konstruktive forslag, der styrker vores forståelse af de emner, der drøftes," siger Play the Game-chefen.

Mere information

 
 
Læs mere om Play the Game 2015