Idan Artikel 01.03.2018

Stærke partnere styrker Vejen-konferencen

Lokale og Anlægsfonden og Danske Sportsfaciliteters Brancheforening er officielle partnere for dette års ’Idrættens største udfordringer VI’ i Vejen Idrætscenter den 10.-11. april.

Skrevet af: Redaktionen

Den sjette udgave af konferencen ’Idrættens største udfordringer VI’ får i kraft af et nyt partnerskab mellem Idrættens Analyseinstitut, Lokale og Anlægsfonden og Danske Sportsfaciliteters Brancheforening ekstra tyngde i forhold til det måske allervigtigste tema i den danske idrætssektor, nemlig idrættens fysiske rammer og bestræbelserne på at optimere såvel arkitekturen som drift, ledelse og organisering af idrætsfaciliteterne.

Lokale og Anlægsfonden yder et økonomisk tilskud til konferencen og tager desuden ansvar for en række specifikke workshops, hvor nye spændende ’hjørner’ af Vejen Idrætscenter kommer i spil som ramme for diskussioner om blandt andet skovrejsning og mødesteder i naturen, boligforeningers fælleshuse samt landsbyklynger.

"Lokale og Anlægsfonden fortsætter samarbejdet med Idrættens Analyseinstitut om at skabe en stærk faktuel basis for udvikling af idrætslivets mødesteder. Vejen-konferencen er et af de væsentligste mødesteder på året for et bredt spektrum af idrættens mange aktører. Derfor er konferencen et oplagt sted for at få udfordret behov, fordomme, plejer og løsninger. Vi glæder os til at sætte fokus på, hvad fremtidens mødesteder for idræt skal bringe," siger direktør for Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen.

I det hele taget får konferencen et massivt islæt af debatter, erfaringsudveksling og viden på facilitetsområdet.

Facilitetsledere mødes i Vejen

Danske Sportsfaciliteters Brancheforening har valgt at bruge konferencen som ramme om foreningens generalforsamling den 11. april klokken 9.00. Brancheforeningen deler Idan og LOA’s interesse i at løfte debatterne om fremtidens faciliteter.

”Vi har i Danske Sportsfaciliteters Brancheforening et ønske om at samarbejde med Idrættens Analyseinstitut, fordi den forskningsbaserede tilgang til den danske idrætssektor kan løfte de idrætspolitiske diskussioner op på et højere niveau i en sektor, hvor beslutningsgrundlaget ofte er skabt på følelsesladede fortællinger. Vi skal skabe et nuanceret billede af, hvordan vi rundt i de danske kommuner bedst muligt forvalter de mange ressourcer, der hvert år sættes af til at drive idrætsfaciliteter for,” siger formand Holger Kortbek fra Danske Sportsfaciliteters Brancheforening.

Som led i samarbejdet indgår Idan som videnspartner, når Danske Sportsfaciliteters Brancheforening næste år i dagene 13.-14. marts 2019 igen er vært for branchens store udstilling ’SportsFair’ i Fredericia.

Vejen Idrætscenter som inspirator

Endnu en væsentlig partner for konferencen er naturligvis Vejen Idrætscenter, der for sjette gang lægger faciliteter til idrætssektorens store konference.

Også i år vil et af Danmarks mest inspirerende og velbesøgte idrætscentre have spændende nye tiltag at vise frem med blandt andet det nye inden- og udendørs spaområde, som har fordoblet antallet af badende gæster.

Desuden vil den nye ’Grønne Plads’ komme i spil. Her har fodboldklubber og andre lokale foreninger efter grundig brugerinddragelse fået nye spændende opholds-, og omklædningslokaler og nye udendørs spontanfaciliteter til at styrke foreningslivet omkring fodbold og andre idrætsgrene.

Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet vil bruge de nye faciliteter til at demonstrere nye modeller for ’sund’ boldleg og floorball for deltagere med lyst til god og inspirerende motion.

En aktiv konferencearena

Vejen Idrætscenters mange idrætstilbud og faciliteter integreres som en naturlig del af konferencen som inspiration og energi-booster for deltagerne. Der bliver fri adgang for deltagerne til fitnesscenter, rospinning, svømning- og spaområde samt til at benytte sig af blandt andet squash, paddle tennis og badminton under hele konferencen.

”Vi glæder os til at dele de oplevelser og trends, vi ser fremadrettet, med deltagerne. Vi står til rådighed for konferencegæsterne med alle vore medarbejdere for at udveksle erfaringer med folk i øjenhøjde rundt omkring på konferencen,” siger direktør Jakob Sander fra Vejen Idrætscenter.