Idan Artikel 01.12.2005

Statsamt blåstempler redningsaktion

Det var i orden, at Aalborg Kommune eftergav Aalborg DH's gæld som led i en økonomisk redningsplan, vurderer Statsamtet Nordjylland. Til gengæld er en sponsoraftale med klubben ulovlig.

Skrevet af: Søren Bang

Aalborg Kommune gjorde intet ulovligt, da man i sensommeren eftergav Aalborg DH ApS en gæld på cirka 300.000 kroner som led i en økonomisk sanering af den konkurstruede klub.

Det vurderer Statsamtet Nordjylland i en udredning af kommunens økonomiske engagement i klubben.

Statsamtet lægger vægt på, at gældeftergivelsen var en forudsætning for redningsplanen, og at kommunen ville have mistet sit hele sit tilgodehavende, hvis klubben var gået konkurs. På den baggrund var kommunens handling lovlig, selv om Aalborg DH som en erhvervsdrivende forretning ikke må modtage kommunal støtte, vurderer statsamtet.

Ulovlig sponsoraftale

 Til gengæld mener statsamtet, at en samarbejdsaftale, som blev indgået mellem kommunen og klubben før redningsaktionen, strider mod loven.

Aftalen omfatter en sponsorpakke til 250.000 kroner for 2005, som bl.a. indebærer eksponering af byen og fem medlemskaber af klubbens erhvervsklub.

Statsamtet anerkender, at kommunen har lov til at markedsføre Aalborg gennem sponsoratet, men finder omvendt finder ikke, at kommunen har behov for at have fem medlemskaber af erhvervsklubben. Desuden afviser statsamtet, at det er i kommunens interesse at kunne råde over 25 VIP-billetter i forbindelse med hver kamp. Dette er også omfattet af kontrakten med Aalborg DH.

Statsamtet har nu bedt kommunen om at redegøre for, hvad man vil foretage sig for at imødegå de kritiserede forhold. Desuden skal kommunen oplyse, om man har tilsvarende aftaler med andre sportsklubber.