Idan Artikel 02.09.2015

Stigning i offentlige bevillinger til idrætten i 2015

Danmarks Statistiks årlige opgørelse over de offentlige bevillinger til kulturelle formål i 2015 viser, at der er sket en stigning i bidraget til idrætten siden 2014.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Idrætsområdet udgør som i 2014 det største bidrag til den stigning, der er sket i de samlede offentlige kulturbevillinger for 2015. Alene de kommunale bevillinger til idræt er steget med 263 millioner siden sidste år svarende til en stigning på 7 pct.

Det fremgår af den årlige statistske opgørelse, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort på baggrund af de kommunale budgetter og de statslige bevillinger på området.

De offentlige kulturbevillinger for 2015 udgør i alt 23,7 milliarder kroner mod 23,1 milliarder kroner sidste år. Stigningen er sket på det kommunale område, mens de samlede statslige kulturbevillinger er uændrede siden 2014.

Kommunerne står dermed også for en større andel i de samlende bevillinger sammenlignet med sidste år. I 2015 gik 45 pct. af de offentlige kulturbevillinger således til kommunerne, hvilket er en stigning fra 43 pct. i 2014.

Idrætten vejer tungest i kommunerne

I kommunerne er det netop idrætsområdet foran bibliotekerne, som topper listen over fordelingen af de kommunale kulturpenge, der bl.a. går til drift af idrætsfaciliteter og folkebiblioteker.

Blandt de øvrige kulturområder finder man bevillinger til bl.a. folkeoplysning og folkehøjskoler.

På det statslige område står radio og tv for den største andel af kulturbevillingerne, der her omfatter licensmidlerne til DR og de regionale TV 2-virksomheder. 

 

Læs mere

 
 
Se opgørelsen fra Danmarks Statistik fra august 2015 her
Læs mere om opgørelsen her