Idan Artikel 21.01.2016

Støtte til nyt netværk om byrum og fysisk aktivitet

Realdania har bevilliget 880.000 kroner til et nyt internationalt netværk, der skal samle og formidle viden om aktivitets- og sundhedsfremmende fysiske miljøer.

Skrevet af: Ditte Toft

Forholdet mellem fysisk aktivitet, sundhed og de fysiske rammer er omdrejningspunktet for det nye internationale netværk ’Aktivitets- og sundhedsfremmende fysiske miljøer’, der har modtaget en bevilling på 880.000 kroner fra Realdania.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) kommer til at stå i spidsen for netværket, og pengene skal være medvirkende til, at der kommer mere viden på området.

”Over det seneste årti har vi i Danmark oplevet, hvad man nærmest kan beskrive som et paradigmeskifte i byudviklingen i retning af at skabe mere plads til bevægelse. Men vi har ikke haft et internationalt forum, hvor vi har kunnet diskutere resultaterne og de faglige udfordringer. Det har vi nu, og det bliver meget spændende at følge,” siger Per Schulze, programchef ved Realdania i en pressemeddelelse.

Otte internationale forskningsinstitutioner fra Danmark, Sverige, Finland og Italien medvirker i netværket. Fra Danmark er der ud over KADK repræsentanter fra Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet.

”Med etableringen af netværket er tilgangen, at aktivitets- og sundhedsfremmende fysiske miljøer ikke kun handler om at forebygge livsstilssygdomme, men tilgangen er også at fremme det gode, hele liv. Netværket tager afsæt i WHO’s forståelse af, at sundhed skabes og vedligeholdes i vores dagligdags miljøer,” siger René Kural, daglig leder på netværket og lektor ved KADK, i en pressemeddelelse.

Læs mere