Idan Artikel 19.10.2021

Stor opbakning til Vejen Konferencen 2021 efter hård coronaperiode

Efter at være blevet både udsat og aflyst på grund af corona kan Vejen Idrætscenter endelig byde velkommen til sin store idrætskonference 1.-3. november 2021. Konferencen fokuserer på idrætsmiljøer som drivkraft for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling, og Idrættens Analyseinstitut sender fire oplægsholdere afsted for at bidrage med forskellige perspektiver på emnet.

Der er stor opbakning til Vejen Konferencen 2021, som forventer flere end 300 deltagere til inspiration, vidensdeling og idrætspolitik, når arrangementet løber af stablen de første par dage i november. Programmet byder på næsten 90 oplægsholdere og paneldeltagere, som dykker ned i årets tema ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’.

Tidligere har Idan afholdt sine egne konferencer med lignende temaer i Vejen Idrætscenter, men denne gang er det Vejen Idrætscenter selv, som er vært for Vejen Konferencen i samarbejde med Idrættens Konsulenthus og andre samarbejdspartnere. Fire analytikere fra Idrættens Analyseinstitut (Idan) står på talerlisten med oplæg om blandt andet coronakrisens påvirkning af idrætten og de helt små børns idrætsdeltagelse.

”Vi glæder os til at bidrage på konferencen, og vi vil meget gerne indgå i overvejelser om, hvordan vi kan samarbejde om kommende konferencer i Vejen Idrætscenter. Denne gang var planlægningen dog for langt fremme til, at vi for alvor kunne nå at være med at til sætte et aftryk på programmet,” siger Troels Rasmussen, direktør for Idrættens Analyseinstitut.

Stort behov for at kunne samles igen

På grund af coronapandemien har det været svært at samle aktører og interessenter til at gennemgå og udveksle viden om brændpunkter i idrætten. Men ifølge Troels Rasmussen er det vigtigt at få gang i de idrætspolitiske debathjul igen.

”Der er gang i konferencerne i dette efterår. Store dele af idrætsverden deltog i årets Idrætsmøde i Aalborg, og vi har selv lige afviklet folkeoplysningskonference i Faaborg. Efter corona er der bare behov for at mødes igen og få drøftet idrættens udfordringer og muligheder med andre aktører og partnere. For Idrættens Analyseinstitut handler det om at få vores viden sat i spil og så høre, hvad der optager aktørerne på idrætsområdet, så vi i kommende undersøgelser fokuserer på de mest relevante temaer,” siger han.

De to første dage af Vejen Konferencen 2021 indeholder primært oplæg i forskellige spor, mens tredjedagen består af workshops, hvor deltagerne kan presse de sidste dråber af viden, debat og netværk ud af arrangementet.

Læs mere

Læs mere om Vejen Konferencen