Idan Artikel 02.03.2010

Studietur til Berlin

Ny banebrydende idrætsarkitektur og erfaringer med bl.a. eventmanagement står på programmet, når Center for Idræt og Arkitektur til april arrangerer en studietur til Berlin sammen med Lokale- og Anlægsfonden.

Skrevet af: Søren Bang

Både de små alternative idrætsfaciliteter og store kommercielt drevne anlæg er blandt programpunkterne på en fire dage lang studietur til Berlin arrangeret af Center for Idræt og Arkitektur i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden. Formålet er at give bl.a. arkitekter og kommunale planlæggere på idrætsområdet indsigt i nogle af de nyeste tendenser inden for idrætsbyggeri og idrætsaktiviteter. Men turen vil også berøre specielle tekniske løsninger, drift af anlæg og eventmanagement.

Stort program

Programmet, der løber fra den 26.-29.april, spænder vidt og er meget omfattende: Der vil bl.a. være besøg hos flere meget store opvisningsanlæg som O2 World og Max Schmeling Halle, ligesom deltagerne vil opleve mere lokale eller alternative faciliteter som Badeschiff, et flydende svømmebassin i floden Spree. 

Desuden bliver mulighed for med egen krop at afprøve flere af faciliteterne og helt nye idrætsformer, bl.a. Speed Badminton – en badmintonvariant uden net, der kan spilles udendørs. Endelig er der arrangeret et møde med bystyret, Senatet, som vil fortælle om Berlins indsats på idrætsområdet. Studierejsen ledes af den tyske gæsteprofessor ved Center for Idræt og Arkitektur, Jörg Joppien, der til daglig arbejder i Berlin og i øvrigt har tegnet Max Schmeling Halle. Prisen for hele turen inklusive flytransport og ophold er 5.950 kr.