Idan Artikel 22.06.2018

Superliga-stadioner: Nu er 6.000 tilskuerpladser nok

Divisionsforeningen ændrer nu kravene til Superliga-stadioner. Fremover kan et stadion med 6.000 tilskuerpladser godkendes til Superligakampe, hvis det har fire sammenhængende, overdækkede tribuner og mindst 4.000 siddepladser.

Skrevet af: Jonna Toft

Kravene til Superliga-stadions er jævnligt blevet kritiseret, og nu åbner Divisionsforeningen for, at også mindre stadions kan blive godkendt til Superligakampe.

Hidtil har kravet lydt på 10.000 tilskuerpladser, hvoraf de 3.000 skal være individuelle siddepladser. Men kun få hold kan fylde et stadion af den størrelse.

Fra sæsonen 2019/20 bliver det muligt at få godkendt et stadion med 6.000 tilskuerpladser. Der skal dog være 4.000 siddepladser, og samtidig gælder de nye regler  kun for ’lukkede stadioner’, det vil sige stadioner, der har fire sammenhængende tribuner med overdækning på alle fire.

De reviderede krav er dermed især aktuelle, når der skal etableres nye stadioner, eller når eksisterende skal udbygges.

Kravet om 10.000 tilskuerpladser, hvoraf 3.000 skal være individuelle siddepladser, gælder stadig for de stadioner, der ikke kan leve op til de nye krav. Dermed kan klubber eller andre involverede i stadionbyggeri selv vurdere, hvilket af de to krav der passer bedst til deres byggeri.

Foreløbig er kun hovedkravene fastlagt. Der arbejdes med at specificere kravene yderligere. Hvis en oprykkerklub ikke kan opfylde kravene, bortfalder deres adgang til at få dispensation, men det er stadig muligt at få licens ved at leje sig ind på et andet stadion, som opfylder kravene, skriver Divisionsforeningen.

Læs mere

 
 
Læs mere hos Divisionsforeningen: Nye stadionkrav i Superligaen