Idan Artikel 27.08.2015

Svendborg huser spændende Idan Forum-møde

SG-Huset i Svendborg danner 15. september rammen om et spændende temagruppemøde i Idan Forum - Idrætssektorens Udviklingsforum.

Skrevet af: Martin Hedal

Opdateret den 3. september 2015

Der er et par spændende lokale islæt i programmet, når SG-Huset i Svendborg tirsdag den 15. september åbner dørene for medlemmer af idrættens nye udviklingsforum, Idan Forum. 

Idrættens Analyseinstitut og Idan Forums baggrundsgruppe ser frem til en dag med inspiration, udfordringer og sågar bevægelse for de friske:

Tid

: 15. september kl. 9.30-16.30

Sted

: SG-Huset, Ryttervej 70, 5700 Svendborg.

Program

:

9.30-10.00: Ankomst, kaffe og boller

10.00-10.15: Velkomst, nyt fra Idan Forum og valg af temagrupper

10.15-12.30: Temagruppemøder. Vælg mellem:

Gruppe B: Idrætsvaner og tendenser i lokal, national og international idrætspolitik Sundere og klogere elever – hvad med fremtiden? Syv års målrettet indsats i ’Svendborgprojektet’ med seks lektioners idræt om ugen i 0.-6. klasse giver ifølge ny forskning både indlærings- og sundhedsgevinster. Hvad er der sket i Svendborg, hvad betyder erfaringerne fra bl.a. Svendborgprojektet for skolerne, og hvordan er idrætsforeningerne rustet til det øgede fokus på motion og bevægelse i skolen?

Mette Skov Hansen, koordinator for Svendborgprojektet, Svendborg Kommune Lars Nissen, lærer og idrætskoordinator på Rantzausminde Skole i Svendborg Maja Pilgaard, analyse- og forskningsleder, Idan

Efterfølgende diskussion af skolereform, idrætsundervisning og idrætsudbyderes rolle i fremtidens skoleidræt.

Facilitator: Thomas Skovgaard, centerleder på Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse & Læring, Syddansk Universitet

Gruppe C: Idrætsrelateret iværksætteri og innovation Fremtidsværksted: Vend idrætten på hovedet – med inspiration fra Athliit og WannaSport Tør du at vende idrætten på hovedet og tænke i helt nye baner? Med inspiration fra iværksætterhistorier og innovationsmodeller skal vi i fællesskab udvikle 1-3 konkrete proces-, service- eller produktidéer. Læg en eller flere kasketter på hylden inden seancen, for fri tænkning er et must. Som kickstart på processen præsenterer iværksætterne Rasmus Schjødt Pedersen og Jacob Lau Larsen løsningerne Athliit.com og WannaSport, der kobler trænere/instruktører og faciliteter med udøvere på helt nye måder.

Fremtidsværkstedet er en del af Idan Forum-projektet Idrættens Innovatører.

Facilitator: Martin Hedal, projektleder og analytiker, Idan

 

12.30-13.15: Frokost

13.15-14.15: Introduktion til og rundvisning i SG-Huset og lette øvelser for de aktive (omklædning ikke nødvendig).

14.15-16.30 Temagruppemøder. Vælg mellem: Gruppe A: Drift, ledelse og organisering af idrætsfaciliteter Fleksibelt indhold vinder priser SG-Huset er en meget gennemført facilitet, som mange idrætsforeninger kan misunde Svendborg Gymnastikforening. Men flotte faciliteter er ikke nok til at skabe en succes. Svendborg Gymnastikforenings vej til at vinde Danskernes idrætspris 2014 er historien om en lang og insisterende proces frem mod at sikre borgerne fleksible idrætstilbud og et levende idrætsmiljø omkring SG-Huset. Udviklingschef Jacob Kramer giver et indblik i både processen og resultaterne.

Fremtidsdebat: Hvor langt må, vil og bør I gå for at tilfredsstille borgernes ønsker og behov for fleksible idrætstilbud?

Facilitator: Peter Forsberg, analytiker, Idan

Gruppe D: Bæredygtige events og venues

Deltagerevents og velgørenhed: Golazo og You Run

Markedet for deltagerevents udvikler sig hastigt. Nu ruller det belgiske eventfirma Golazo ind i Danmark med et professionelt eventapparat og en stor portion knowhow. Golazo står bag DAC Copenhagen Urban Trail, den 27. september. Thomas Nielsen fra Golazo giver et indblik i planerne. Samtidig kigger danske eventudviklere til udlandet. You Run kombinerer motionsløb og velgørenhed på en helt ny måde. Med 1,4 mio. indsamlede velgørenhedskroner i premiereløbet i København i år er der basis for at kigge mod udlandet. Carsten V. Jagerkilde fortæller om You Run.

Efterfølgende diskussion om fremtidens deltagereventmarked – hvad betyder udviklingen for jer?

Facilitator: Henrik H. Brandt, direktør, Idan

 

 

Læs mere om Idan Forum

 
 
Find mere information om Idan Forum på www.idanforum.dk