Idan Artikel 17.08.2009

Svendborg undersøger billig arena

Svendborg Kommune vil overveje et tilbud om en mere skrabet arena, efter at et langt dyrere projekt er blevet lagt på is.

Skrevet af: Søren Bang

Måske får Svendborg alligevel en arena, efter at planer til mere end 100 mio. kr. grundstødte tidligere i år på grund af problemer med at rejse tilstrækkelig privat kapital. Nu foreslår kredsen af private investorer bag arenabyggeriet ifølge Fyns Amts Avis en ny og væsentlig billigere arenaløsning til blot 30-35 mio. kr., der minder om det koncept, man bl.a. kender fra Arena Nord i Frederikshavn. Arenaen i Svendborg vil således blive en dobbelthal med plads til to håndboldbaner i det daglige, mens mobile tilskuertribuner sikrer plads til cirka 2.500 tilskuere ved større arrangementer som GOG’s hjemmekampe.

Kommune vil undersøge projekt

Til Idan.dk siger kultur- og fritidschef Peter Larsen, at han forventer, at byrådet senere på måneden formelt vil bede forvaltningen om at undersøge den nye løsning, og at der måske allerede i år kan komme en politisk afklaring. 

Kommunen spiller i den forbindelse en nøglerolle, da den kommende arena indgår i en større udvidelse af Svendborg Idrætscenter, som også omfatter opførelsen af nye fællesarealer, en lethat og en særlig gymnastikhal. Både kommunen og det lokale foreningsliv er involveret i disse byggerier, ligesom kommunen tidligere har lovet at bidrage til arenaens drift gennem en lejeaftale. For kommunen er fordelen ved den billige løsning blandt andet, at man kun vil skulle bidrage til den årlige drift med 1-1,5 mio. kr. mod de oprindeligt afsatte små syv millioner kr. i det første år. Men ifølge Peter Larsen skal en lang række spørgsmål lige fra økonomien over byggeriets tekniske og arkitektoniske kvaliteter afklares, inden man går videre med planerne. Samtidig forestår der et større puslespil med at få de forskellige brugerinteresser til at gå op, hvis projektet bliver igangsat.