Idan Artikel 22.06.2018

Symposium om arkitektur og bymiljøer, der fremmer det gode liv

Hvordan kan moderne byplanlægning, arkitektur og landskabskunst fremme det hele menneskes velbefindende? Det tages op på et symposium i København 18. august 2018.

Skrevet af: Jonna Toft

Hvilke tendenser i bymiljøer fremmer eller hindrer fysisk og social aktivitet? Og hvordan kan man fremme det gode liv gennem arkitektur og gennemtænkte bymiljøer?

Det handler symposiet ’The City of Wellbeing’ om. Det foregår 18. august på Kunstakademiet, Danneskjold Samsøes Allé i København. Bag arrangementet står det internationale forskernetværk Active Cities Network (ACN) og det danske netværk Activity and health-promoting Physical Environments Network (APEN).

En række forelæsere og praktikere fra Canada, Europa og Danmark deltager. Bl.a. skal professor og forskningsleder Jens Troelsen fra forskningsenheden Active Living på Syddansk Universitet fortælle om fysisk aktivitet i relation til bymiljøer, ligesom Louise Vogel Kielgast fra Gehl Architects i København fortæller om byer for aktive borgere.

Symposiet er især for fagfolk i kommuner, på tegnestuer, på videregående uddannelser, planlæggere, investorer og beslutningstagere på området. Det er gratis at deltage.