Idan Artikel 09.08.2016

Tag med på Thy-lejr i september

Kom helt tæt på idrætten i Thy den 20.-21. september sammen med Idan Forum. Tilmeld dig hurtigst muligt og senest 28. august.

Skrevet af: Martin Hedal

'Idan Forum - Idrætssektorens Udviklingsforum' tager den 20.-21. september på tur til Hanstholm, Klitmøller og Snedsted. Et meget spændende program om destinationsudvikling, surferkultur, kommunal involvering og balancen mellem innovation og lokal forankring venter forummets medlemmer. Nu åbner vi for et begrænset antal øvrige deltagere, der ved tilmelding senest 28. august kan komme med på den eksklusive udflugt til Thy.Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet og sker pr. mail til Idans konferencemanager Maria Suurballe (maria@playthegame.org). Prisen er kr. 3.500 ekskl. moms og dækker mødedeltagelse, mad og bustransport. Overnatning er for egen regning. Vi har reserveret værelser hos Hotel Hanstholm til 695 kr. for en overnatning. Skriv i mailen til Maria, hvis du vil benytte dig af dette tilbud.

Programmet ser ud som følger (med forbehold for småjusteringer):

Idan Forum Thy Camp

Dag 1 - 20. september

8.30: Afhentning i AalborgBusservice fra Aalborg Lufthavn (passer med fly København-Aalborg med ankomst 8.05 (SAS) og 8.20 (Norwegian) – bestil selv din flyrejse)10.30: Registrering, kaffe og brød, indkvartering på Montra Hotel Hanstholm11.00: Bagom surferkulturen og forvandlingen af ThyLouise Kjærsgaard Bertelsen, breddeidrætskonsulent i Thisted Kommune: Introduktion til idrætten i Thy. Hvad betyder surfernes indtog for selvforståelse og idéudvikling? Hvordan harmonerer kommunens virkelighed og tradition med iværksætterlysten blandt surfere og andre kreative indbyggere? 

Finn Jorsal, formand for Friends of Cold Hawaii: Bagom Cold Hawaii-feberen, ambitionerne og Klitmøllers forvandling.

Frokost13:15: STOKED – nye bølger ruller i vandsportenDansk Surf og Rafting Forbund og Trygve Laub, analytiker, Idan. 14.15: Udflugt til Klitmøller Bustransport Hanstholm-Klitmøller – inkl. lidt godt til turen.

PWA Cold Hawaii 2016: Surfernes svar på World Cup er – hvis bølgerne er med os – i fuld gang. Vi ser konkurrencerne og indånder den internationale surfkultur for alvor på stranden i Klitmøller.

Besøg i surfershoppen WestWind i Klitmøller: Indehaveren Rasmus Fejerskov er en af pionererne bag Cold Hawaii og giver sit bud på, hvad kommunen og området kan gøre for at ride endnu bedre med på Cold Hawaii-bølgen. Vi taler på stranden med flere af personerne bag udviklingen af Cold Hawaii.  16.40: Intro til en aktiv eftermiddagNaturvejleder Søren Michelsen Krag fra Thisted Kommune giver introduktion til Nationalpark Thy.

Evententreprenør Flemming Søvndal Nielsen introducerer Thy Race.

Derefter to aktive spor. Vælg mellem:

1. Trailløb fra Klitmøller: Flemming har lagt en rute på ca. 10 km. Bussen kører løbeholdet tilbage til hotellet efterfølgende.

2. Bustur tilbage til Hotel Hanstholm. Herfra en times vandretur i det smukke Hanstholm Vildtreservat med Søren som guide. Vi slutter turen ved hotellet.

Hvis du hellere vil have benene op, så tag med bussen tilbage til hotellet. 19:30: Spisning i Hanstholm Madbar – i gåafstand fra hotellet. Indehaver Morten Manaa giver over middagen med fantastisk udsigt over Havet og havnen i Hanstholm et indblik i, hvordan en kreativ ikke-surfer med baggrund i og et kæmpe netværk som manager for events, award shows, koncerter, comedy osv. lander i Hanstholm. Giver Thy som surferdestination ringe i vandet, så mad- og musikkultur og en ny selvtillid opstår? Kan man overføre erfaringerne til andre lokalsamfund?

Ølsmagning med Thisted Bryghus.

Evt. flere øl for egen regning.

Dag 2: 21. september

7.30: Morgenløbetur til forbrænding af ølsmagningen

9.30: Thy Cablepark og Copenhagen CableparkNår kabler på vandet skaber nye foreninger, et tilbud til utilpassede unge og en ambition om at skabe Nordeuropas største vandsportscenter.

Thomas Bruun Helleberg, Thy CableparkPeter Bloch, Copenhagen Cablepark (video)

10.30: Bustransport til Snedsted Hallen

11.00: Innovation og lokal forankring – virkeligheden for idrætten i SnedstedLaurids Mortensen, formand i Snedsted GIF: En idrætsforening med innovationsafdeling og mod på udvikling.

Morten Olesen, halinspektør, Snedsted Hallen: Drift af en idrætshal med 1.000 indbyggere i det nære opland.

12.30: Frokost

13.15: Workshop om fremtidens idrætsforening: Mellem innovation og lokal forankringHvad er vigtigst for fremtidens idrætsforening? Innovation og forandringsparathed eller lokal forankring? Diskussion i grupper, opsamling og debat.

15.00: Opsamling på de to dage og derefter bustransport til Aalborg Lufthavn (passer med afgang 17.45 med SAS eller Norwegian – bestil selv din flyrejse).

 

Mere info

 
 
Læs mere om Idan Forum - Idrætssektorens Udviklingsforum på idanforum.dk