Idan Artikel 15.06.2006

Team Danmark ansætter direktør

Michael Andersen er ansat som ny direktør for Team Danmark. Han afløser Søren Riiskjær, der valgte at stoppe tidligere i år.

Skrevet af: Søren Bang

Team Danmarks bestyrelse har ansat Michael Andersen som eliteidrætsorganisationens nye direktør.

Michael Andersen kommer fra en stilling som direktør for Center for Videregående Sundhedsuddannelser i Nordjylland, men har en meget bred erfaring fra det idrætslige og idrætspolitiske arbejde.

Han er medlem af bestyrelsen i Anti Doping Danmark og bestyrelsesformand for Play the Game. Desuden har han gennem en årrække været formand for Danmarks Idræts-Forbunds amtsudvalg i Nordjylland.

Dertil kommer tidligere poster i Dansk Bord-Tennis Union og Dansk Håndbold Forbunds uddannelsesudvalg og andre tillidshverv uden for idrætten.

Team Danmark skal være vidensorganisation

 I en pressemeddelelse fremhæver den nye direktør blandt andet Team Danmarks satsning på mere talentudvikling og et tættere samarbejde med de kommende 'elitekommuner'.

”Jeg glæder mig meget til at videreføre disse satsninger samt i det hele taget styrke Team Danmarks rolle som den centrale vidensorganisation, der driver dansk eliteidræt fremad," siger Michael Andersen i pressemeddelelsen. 

Arbejdsmæssigt har den 48-årige cand.mag. i samfundsfag og idræt bl.a. en fortid som lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, ligesom han har været forstander på Nordjyllands Idrætshøjskole.

I alt havde 35 personer søgt stillingen, herunder den nuværende sportschef, Susanne Hedegaard, hvis stilling bliver slået sammen med direktørstillingen.

Den blev ledig, da Søren Riiskjær valgte at fratræde tidligere i år.