Idan Artikel 02.10.2008

Team Danmark får nyt støttekoncept

Team Danmark har offentliggjort sit nye støttekoncept for 2009-2012. Talentudviklingen og den sportspsykologiske indsats er blandt de områder, der bliver styrket.

Skrevet af: Søren Bang

Efter en omfattende evaluering og længere høringsperiode er Team Danmark nu klar med sit nye støttekoncept for 2009-2012. Blandt de nye elementer er en forstærket indsats på det sportspsykologiske område og mere fokus på talentudvikling. Desuden er det en målsætning, at specialforbundene skal bidrage med en egenfinansiering af elitearbejdet på 40 procent. Det sidste punkt skal ifølge formanden for Team Danmark, Carl Holst, være med til at sikre det økonomiske fundament for udviklingen af dansk eliteidræt i en forstærket international konkurrence. ”Det er indlysende, at vi står over for en økonomisk udfordring. For det bliver stadig dyrere at skabe internationale topresultater – og Team Danmark har indtil videre ikke fået flere midler til rådighed. Så derfor vil der også i den kommende periode være behov for at prioritere og fokusere vores indsats, ligesom der er behov for, at vi i Team Danmark løbende er i dialog med landets politikere om mulighederne for at tilføre eliteidrætten flere ressourcer,” siger han i en pressemeddelelse.

Andre væsentlige ændringer

Ud over den forstærkede indsats i forhold til talentudvikling og sportspsykologisk støtte er de væsentligste ændringer ifølge Team Danmark, at 

  • Disciplinanalysen bliver optimeret
  • Antallet af støttekategorier reduceres til fire – kategorien ’Forberedelsesprojekter’ udgår
  • Der bliver skabt et bedre samspil mellem Team Danmarks ekspertområder
  • En enklere administration med mulighed for flerårige ansøgninger og heraf afledte bevillinger

Den endelige fordeling af specialforbundene i støttekategorierne og de kommende års økonomiske støtte bliver først afgjort i december. Støttekonceptet er udarbejdet med afsæt i anbefalingerne og konklusionerne fra den evaluering af det nuværende støttekoncept, som Idrættens Analyseinstitut gennemførte tidligere på året. Derudover har Team Danmark inddraget svarene fra den høringsproces, man gennemførte henover sommeren. 

Læs mere