Idan Artikel 02.12.2009

Tennis vender medlemsfrafald

Dansk Tennis Forbund står til at vende den massive medlemstilbagegang siden begyndelsen af 1990’erne med en fremgang på lidt over 1.500 medlemmer.

Skrevet af: Søren Bang

For første gang siden begyndelsen af 1990’erne kan Dansk Tennis Forbund se frem til en markant medlemsfremgang. Ifølge tennisforbundets egne tal viser en foreløbig opgørelse, at der inden for det seneste år er kommet 1.549 flere medlemmer til, så forbundet nu er oppe på 61.146 medlemmer. Tallet kan ifølge forbundet endda ende lidt højere, fordi enkelte klubber stadig mangler at indberette deres medlemstal. Dermed tyder meget på, at en af de mest langvarige og markante medlemstilbagegange blandt specialforbundene under Danmarks Idræts-Forbund er stoppet. Ifølge DIF’s statistik har forbundet på nær i 2002 således mistet tilslutning hvert eneste år siden 1991, hvor DTF toppede med 117.818 medlemmer.

Idan undersøger frafald

Forbundets formand, Henrik Klitvad, forklarer på DTF’s hjemmeside fremgangen som et resultat af Caroline Wozniackis propaganda for sporten kombineret med et mere målrettet arbejde i klubber, unioner og forbund, herunder introduktionen af nye aktiviteter som konceptet Play & Stay, der har bredden som målgruppe. 

Samtidig har forbundet bedt Idrættens Analyseinstitut om at gennemføre en medlemsundersøgelse blandt forbundets medlemmer, som skal afdække årsager til frafaldet inden for sporten og angive mulige veje ud af medlemskrisen. Analysen skal efter planen ligge klar i begyndelsen 2010 og vil blive offentliggjort til foråret.