Idan Artikel 10.09.2013

Thomas Bach er ny IOC-præsident

IOC har valgt tyskeren Thomas Bach som ny præsident på IOC-sessionen i Buenos Aires.

Skrevet af: Søren Bang

Formanden for det tyske idrætsforbund og den tyske olympiske komité, Thomas Bach, er valgt til ny præsident for IOC efter belgieren Jacques Rogge, der går af efter 12 år på posten. Der skulle kun to afstemningsrunder til, før IOC-medlemmerne havde fundet deres nye præsident på den igangværende IOC-session i Buenos Aires. Ching-Kuo Wu blev ellimineret i første runde efter en ekstraafstemning mod Ser Miang Ng fra Singapore, der havde samme stemmetal. Thomas Bach, der er 59 år, var klar forhåndsfavorit i feltet af seks kandidater, som ud over Ng og Wu bestod af Sergej Bubka fra Ukraine, Richard Carrión fra Puerto Rico og Denis Oswald fra Schweiz. 

I anden afstemningsrunde fik Bach et flertal på 49 stemmer foran Carrións 29 stemmer, mens 15 stemmer blev fordelt på de tre øvrige resterende kandidater.

Thomas Bach har været medlem af IOC siden 1991, heraf de sidste syv år som vicepræsident. Hans idrætslige baggrund er fægtning, hvori han vandt guld i fleuret ved OL i Montreal i 1976. Thomas Bach er blot den niende præsident i IOC’s historie og valgt for otte år.